6 Comentarii

  1. Mihai Todor 23 mai 2009 la 10:06 - Raspunde

    Eu (am impresia) că ei (evident, doar unii din ei şi anume ăia mai stresaţi de viaţă) consideră că sunt mult mai mulţi de-a lor pe lume care nu vor să accepte \”ceea ce sunt\”, iar, prin aceste demonstraţii, vor să le arate oamenilor că nu trebuie să le fie frică să se exprime liber.

    Ok, eu nu am nimic împotrivă cu acest raţionament, doar că felul în care ei vor să se facă auziţi mi se pare oarecum abuziv. Adică nu e suficient că un părinte trebuie să stea să îi explice unui copil de ce a văzut pe internet un el şi o ea \”conectaţi\”, dar, mai nou, trebuie să îi explice de ce a văzut un el şi un el sau o ea şi o ea… Eu tind să cred că aşa ceva poate fi destul de confuz pentru un minor…

    Eu pot să accept că unele persoane se nasc cu o \”malformaţie\” în creier care îi face să aibă altă orientarea sexuală, dar, mi se pare greu de crezut că toţi se nasc aşa, ci, pur şi simplu, ajung să creadă că acest comportament este cel normal din diverse motive. Pentru mine, adopţia unui copil de către un astfel cuplu este o mare aberaţie, şi totuşi, din câte ştiu, în anumite condiţii aşa ceva se acceptă. Eu nu consider că e sănătos pentru un copil perfect normal să vadă la televizor sau pe internet sau, mai ales, în propria casă două persoane de acelaşi sex \”exprimându-se liber\” (da, şi această paradă e o formă de exprimare). Percepţiile asupra vieţii pot fi foarte uşor alterate la acea vârstă fragedă.

    Bine, ştiu multe persoane care şi-ar dori să vadă 2 tipe făcând anumite chestii şi li s-ar părea foarte normal, dar, de la o simplă joacă, până la căsnicie şi înfiere de copii, drumul e lung. Pentru a îmi satisface curiozitatea, mai demult am întrebat mai multe persoane cunoscute (cred că am ajuns pe la vreo 30 de oameni), atât fete cât şi băieţi (cam de aceeaşi vârstă cu mine) dacă le este mai uşor de acceptat să vadă două fete formând un cuplu decât doi băieţi şi răspunsul a fost afirmativ. De fapt, din conversaţiile purtate, nimeni nu a manifestat o repulsie faţă de ideea de a vedea un cuplu format exclusiv din femei. În schimb, nu aş putea spune acelaşi lucru despre cuplurile formate exclusiv din bărbaţi. Din proprie experienţă, tind să cred că acest lucru este universal valabil. Totuşi, chiar dacă cuplurile formate doar din femei e mai uşor de acceptat nu pot spune că poate fi considerat normal.

    În opinia mea, o soluţie ar fi interzicerea acestor demonstraţii şi introducerea în şcoli a unor persoane deschise la minte, capabile să evalueze fiecare elev din punct de vedere psihologic şi care să le poată oferi o educaţie sexuală non-abuzivă. Bine, ştiu că nu e o soluţie perfectă şi nu va oferi rezultate instantaneu, dar eu consider că e mai sănătoasă decât nişte dezaxaţi care defilează pe stradă după cum îi taie capu\’ pentru că ei se consideră mai speciali.

    A se remarca faptul că am evitat pe cât posibil cuvinte de genul gay, homosexuali, lesbiene etc pentru a nu se simţi nimeni discriminat. Nu îmi place să pun etichete oamenilor.

    • Robin Molnar 23 mai 2009 la 10:35 - Raspunde

      Nu cred că homosexualitatea este dată de o \”malformaţie\” şi nu am nimic împotriva unuiunilor civice sau cum s-or numi, câtă vreme nu este vorba despre copii. Ce fac doi adulţi vaccinaţi, etc e treaba lor. Când, însă, în jocul lor intră şi copii parcă nu mai e aşa de OK. În rest fiecare cu a mă-sii. 😉

  2. Adrian tetcu 26 mai 2009 la 04:50 - Raspunde

    :pinch: ca tot vorbeai despre gay, nu ti se pare deplasat ca la 25-26 de ani sa iti mai spui robintel? Mi-ai placut la marsul gaylor si cum erai imbracat. Acum nu inteleg de ce ii injuri. Oricum mi-a placut cand au sarit stelistii peste voi.

    • Penumbra 26 mai 2009 la 05:03 - Raspunde

      Adriane Adriane, iarasi vi dupa banane?
      Sau poate te-ai saturat,
      Ai tot luat
      Si te-ai culcat,

      Esti un Adrian.. Nastase
      Ce vrea doar ciuperci cu lapte,
      Ciupercute si banana,
      Ca sa ti le bagi in \’rana\’.

      (unknown)

      • Robin Molnar 26 mai 2009 la 07:27 - Raspunde

        @Penumbra

        Mişto poezie, n-o ştiam. 😆 Mersi! 😆

    • Robin Molnar 26 mai 2009 la 07:26 - Raspunde

      @Adrian Tetcu

      1. Nu văd care e problema că la 27 mi se spune Robintel, fără ţ.
      2. Ai ban pe motiv de idioţenie sau dezinformare.
      3. Dacă vrei să te dai rotund dă-te-n aia a mă-tii, nu la mine pe blog.

      Marş mă!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.