Globalizarea este bună!

Avem nevoie de globalizare! Avem nevoie ca toată planeta să funcționeze după același set de reguli cu privire la libertățile cetățenești și, mai ales, la implementarea acestora.

În prezent, un miliard de copii se află în sărăcie. Adică unul din doi. Asta înseamnă că avem 50% șanse ca viitorul Einstein să se fi născut în sărăcie, deci sunt șanse maxime (cam 80%) ca acesta să se fi născut într-o țară afectată de sărăcie, deci este foarte probabil ca viitorul Einstein să nu poată merge la școală, deci să-i răpească umanității șansa de a deveni mai deșteaptă.

Iar dacă pentru un Einstein avem șanse să nu aibă acces la școală, pentru un Einstein al medicinei, care să găsească leacul pentru HIV sau vreun tratament pentru cancerul la copii, șansele sunt și mai mari. Iar pentru un alt geniu care, nu știu, inventează un nou Facebook sau ceva, șansele se apropie de certitudine.

Cum ar veni, este aproape sigur că oamenii care ar putea schimba omenirea în mai bine s-au născut în sărăcie și s-ar putea să nu aibă acces la educație.

De asta avem nevoie de globalizare, pentru că aduce și șanse pentru oameni, nu doar profit pentru companii, iar șansele oferite oamenilor sunt însăși șansele umanității de a fi mai bună decât a fost, mai bună pentru oameni, mediu și animale.

Iar până acum părem să ratăm acest țel, de a fi mai buni pentru toți oamenii, nu doar o parte dintre aceștia, pentru că ignorăm manipularea de orice natură, tolerăm imbecilii care-și ucid și torturează cetățenii, și ni se pare că oamenii care mor de foame sunt mai de grabă ghinioniști, decât victime.

De asta avem nevoie de globalizare, pentru a elimina conflictul dintre țări prin comerț, turism și accesul liber la aceleași resurse.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.