În caz că ne prostim și mergem la război, instrucțiuni

Sper să nu fim atât de idioți, că ne-am supt. Dacă, totuși, suntem și Rusia declară mobilizare generală, iată ceea ce trebuie să faceți:

 1. Dacă urmați vreun tratament pentru vreo boală cronică: puneți-vă deoparte un stoc de medicamente pentru tratament.
 2. Stocuri de medicamente: antibiotice, anti-inflamatoare și analgezice, eventual alte medicamente de uz general, spirt și alte materiale sanitare.
 3. Mâncare. Conserve. Multe. Nu contează cât de nașpa și că-s cu 17% carne și 80% grăsime. Când foametea va lovi, nu va mai conta ce-i acolo.
 4. Combustibil, un rezervor. La o adică, vreți să puteți pleca di calea primejdiei cu mașina voastră.
 5. Puneți la păstrare un laptop, oricât de vechi, dar să fie funcțional.
 6. Ascundeți prin casă un telefon Nokia, preferabil modele clasice, gen 1100, să țină bateria cât mai mult. Deși, în caz de război, rețelele de telefonie mobilă ar putea fi căzute, în apropierea unităților de poliție sau a unităților militare, ele ar putea funcționa.
 7. Dacă aveți posibilitatea, țineți niște bani într-o bancă din străinătate. La o adică, să aveți pe ce pune mâna, dincolo.
 8. Pregătiți un minim set de supraviețuire în caz de conflict, într-un ghiozdan sau într-o borsetă, să fie facil de luat în fugă: ace, ață de cusut, pânză de bomfaier, creion de tensiune, cutie de chibrituri, plasturi, pansament, spirt (dar nu cel din rezerv strategică) sau iod, ciorapi curați, briceag multifuncțional, lamă de bărbierit (nu Bic), niște liță de cupru, sare, o forfecuță, un pic de tifon, niște fir de nylon și unul sau două ace de pescuit, eventual cu momeală, busolă. Dacă mai aveți loc: pelerine de ploaie (cât mai multe, țin și de cald), ciorapi și o pereche de încălțări de trekking, vitamine, trusă de unghii (nu pentru unghii, ci pentru spart lacăte), agrafe de păr (din acelea subțiri, tot pentru lacăte), lanternă, radio, carne și fructe uscate, cafea ness (dacă vă știți nebuni după cafea, o faceți mai light și vă ține mult și bine), ceva bani gheață (euro, dolari, lei) și acte.
  1. Nu vreți să luați cuțite sau alte arme albe și nici să aveți un bagaj voluminos, care să atragă atenția.
  2. În mod normal, setul de minimă siguranță încape într-o tabacheră, iar estul de siguranță individuală într-o borsetă.
  3. Dacă situația o impune, scoateți telefonul mobil din carcasă (aruncați-o) și înveliți-l în celofan, să ocupe mai puțin spațiu și să fie mai greu de detectat.
 9. Dacă aveți vreun animal de carne în bătătură și se ivește necazul mondial, luați-i maul, prelucrați carnea și ascundeți-o în diverse locuri, să nu ajungem ca în alte vremuri.
 10. Cu unele device-uri electronice puteți face troc. Așa că încercați să țineți de ele, pentru ca la momentul potrivit să primiți ceva trebuincios în schimb.
 11. Bijuteriile nu se poartă la vedere. Aurul este o monedă internațională, la o adică puteți corupe un funcționar să vă scape cu viață.
 12. Igiena temeinică vă poate scăpa de multe belele. Faceți stocuri de săpun.
 13. Două – trei rânduri de haine groase, chiar roase de molii, sunt mai bune decât bustul gol în gerul Siberiei.

Am uitat ceva?

4 Comentarii

 1. Danut 28 august 2013 la 13:13 - Raspunde

  Nu am vazut sau observat, daca ai zis ceva si de prezervative… nu stii pe unde te prinde nevoia…

 2. Laurentiu 30 august 2013 la 22:39 - Raspunde

  Regula de baza: faceti tot posibilul sa supravietuiti, doar asa va puteti bucura de lucrurile puse deoparte :))

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.