16 Comentarii

 1. TNH 11 mai 2010 la 01:57 - Raspunde

  Noapte. Oraş reşedinţă de judeţ. Pe unul îl doare nu-ştiu-ce. Farmaciile închise, înafară de una despre care nu ştia pe unde e. Aşa că merge la spital, la Urgenţă, că acolo lucra soră-sa, de gardă de în noaptea aia.
  – Dă-mi şi mie un algocalmin sau ceva de durere, că nu mai pot.
  – N-avem.
  – Hai, te rog, numai unul!
  – N-avem.
  – Dar eu sunt frate-to!
  – Bă, tu n-auzi că n-avem?

  • Robin Molnar 11 mai 2010 la 17:49 - Raspunde

   XD Ar fi fost haios, dacă n-ar fi de-a dreptul dramatic. XD

 2. Lavinia Biberi- edukid.ro 11 mai 2010 la 07:50 - Raspunde

  Mass- media adora crizele.

  • Robin Molnar 11 mai 2010 la 17:52 - Raspunde

   XD Nimic anormal în asta. Însă, când n-au crize de vândut, le creează. =(

   • xtall 11 mai 2010 la 18:23 - Raspunde

    te inseli Robi
    [quote]Sindicatele să-i scoată afară, de gât, pe toți mojicii puși în funcții de conducere de-a-mpulea. Pentru că treaba asta nu poate fi făcută de către politicieni, nefiind în interesul lor. Așa că ar trebui să o facă oamenii.[/quote]
    Sunt puşi politic, ocuparea postului vine dictata direct de sus, nu sunt aleşi de nimeni, nu se aleg de nimeni.
    sindicatul (in afara ca taie frunze si el) n-are nici o treaba sa demită ptr ca conform legislaţiei făcută tot de cei de sus nu poate, ei n-au dreptul sa aleagă nici sa demită pe nimeni, toţi marii şefi vin puşi, nu aleşi.
    Treaba pleacă de sus, la fel si afacerile, eşti naiv dacă crezi ca face vreun pârlit afaceri, în primul rând ca nu poate.

    • Robin Molnar 12 mai 2010 la 01:48 - Raspunde

     =( Păi bun. În cazul ăsta se mai poate face ceva? =(

 3. xtall 11 mai 2010 la 19:45 - Raspunde

  Hai sa-ţi spun şi cum e cu banii =D unde pleacă cum se duc, şi de ce a ieşit gaura, gaura nu e din cauza personalului.
  luam o instituţie, un şef şi un contabil, toate afacerile se fac acolo, absolut toate se fac cu complicitatea [b]contabilului[/b], el fiind obligat sa contabilizeze orice tranzacţie, o şi contabilizează.
  Cum se duc banii, unul sau altul din ei au câte o firma privata sau un complice cu firma privata (banii, gaura, se duc în \”privatul\” lor) prin acea firma se achiziţionează necesarul instituţiei, dar sunt supralicitate, vânzătorul fiind tot ei îs pun cât vor la preţ, nimic nu răsuflă afara, nimic nu se ştie, materialele sau ce a trebuit instituţiei sunt iar oameni îşi fac treaba.
  asta e şmecheria la nivel \”mic\”
  La nivel mare aceeaşi schema se practica cu diferenţa ca e mult mai mare profitul, e mult mai simplu de făcut, dar şi mult mai greu de dovedit ceva.
  firma căreia i se aloca vreo lucrare cotizează bine, când vorbeşti de miliarde, iese tare, sunt implicate şi persoane mari politice de gen prefecţi etc, puşi de guvern.
  In primul caz de achiziţie singura persoana ce ştie ce se face mai tot timpul este contabilul =) dacă e bun e imposibil sa nu vadă furtul(dacă cumva nu e implicat chiar el, de obicei se implica şi contabilii) daca nu e implicat este imposibil ca el sa nu ştie, si tace, daca tace iar tace din alte motive dar de stiut stie negreşit.
  In al doilea caz, mai mare, nu prea mai are tangenta, unicul în tema devine doar şeful mare, omul politic, prefect, ce-o mai fi el, dar e mare, trimite-l la spovedit sa mărturisească dacă nu ai dovezi concrete şi lucrarea s-a făcut.
  Asa s-a golit bugetul, nu pe bugetari, ci cu hoţii pe lucrări de-am p…ea şi achiziţii frauduloase făcute de foarte putini indivizi.
  Întreabă şi pe Bianca, dacă are ceva vechime n-are cum sa nu ştie cum se fac achiziţiile.
  de asta ar fi fost necesar de introdus fără nici o discuţie [b]obligaţia [/b]ca toate achiziţiile sa se facă doar prin [b]e-licitatii[/b], e un sistem bine pus la punct încât nu se pot face măgării decât voite dar alea se prind repede, supralicitaţii nu se pot face de nici o culoare ptr ca nu ai posibilitatea de a ştii cine licitează pentru oferta ta, tu doar depui oferta de achiziţie şi ei licitează, nu vezi nici măcar preţul pus de cei ce licitează, câştigarea licitaţiei i se atribuie automat de către computer persoanei ce a licitat preţul cel mai mic, nu exista nici o şansa de afacere.
  Problema mare rămâne însă tot pe lucrările mari de miliarde care nu se pot face pe licitaţii, acolo ar trebui politia pe capul lor, dar sa fim serioşi pui politia la capul vreunui ministru ?

  • Robin Molnar 12 mai 2010 la 01:50 - Raspunde

   =( Puii mei, e groasă rău și nu se întrevede nicio soluție… :flame:

   • xtall 12 mai 2010 la 15:02 - Raspunde

    Ce solutie daca si statul face exact la fel, vezi achizitiile mari de la stat. Unde e corectitudinea unei licitatii ? Sunt tot pe interese, de forma se mimează licitatia, ca titlu informativ =D

    • Robin Molnar 12 mai 2010 la 15:07 - Raspunde

     =D Și unde ziceai că ai pus uleiul ăla de drujbă? =D

     • xtall 12 mai 2010 la 16:04 -

      =) pe mine ma mira faptul ca se arunca perle pe altceva se cauta motive, se bat apropouri sau ies cu ciste teorii nebuloase ca nu s-ar cunoaşte cauzele.
      Hai ca nu e greu, nici măcar nu-s în domeniu dar cât am umblat le-am cam văzut pe toate dacă eu le vad statul nu ştie ? intram în ala şi ne jucam de-a baba oarba cu solidaritatea pentru a susţine, ce ? nu s-a schimbat nimic.
      As fi vrut ceva măsuri [b]acolo[/b], sa împiedice pe mai departe evaziunile, acolo se duce tot banul, pe investiţii fără rost, pe firme proprii, ştiu nişte povesti şi la spital sa mori de ras, îşi vând pana şi porcii proprii supralicitaţi =D da-o în …
      si la şcoli e buba mare, nu la profesori cum tot se bate tam tam-ul, se fura pana şi din mâncarea copiilor, la greu, e aceeaşi schema, dacă te uiţi la calculele ce s-a cumpărat ai crede ca mama ce bine mănâncă elevii dar nu-i deloc asa, o zeama lunga primesc, şi multe altele ..vine de sus ordin [b]direct de plata[/b] pentru achiziţionarea diverselor chestii care poate nici nu le trebuiau, de multe ori nu de ele au nevoie, li se trimite pana şi mobila şi ordona (contabilului sau directorului) sa li se trimită cecul către firmele proprii, ca s-a achiziţionat nu ? si directorii si contabilii sunt puşi de multe ori sa semneze ca popa, nici nu au habar ce s-a luat, dar daca e ordin … se face
      cheiţa (o piesa foarte importanta =D ) care ştie, e tot contabilul (sa fiu in măsură sa pot face ceva zău ca as scoate la suprafaţă fără nici o problema)

     • Robin Molnar 13 mai 2010 la 00:36 -

      =( Știm. Și cu ce ne ajută că știm? XD

 4. Molnar Bianca Andreea 12 mai 2010 la 01:49 - Raspunde

  eu zic sa nu va stresati prea tare ca faceti riduri… =D

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.