Lanțul de accidente de la croitoria din Argeș

OK, eu știu ce se întâmplă acolo, patronii știu, autoritățile știu iar unii angajați bănuiesc, dar n-au confirmare. Așa că până nu moare nimeni, n-o să se întâmple nimic, pentru că banul este Dumnezeu și sclavii de pe plantație n-au educația necesară pentru a se apăra împotriva abuzurilor tuturor, ei fiind la fundul lanțului trofic.

Totuși, pentru cultura generală a acelora dintre voi care n-au avut niciodată nicio gară cu vreo fabrică de confecții, trebuie să spun adevărul așa cum îl cred eu: femeilor ălora li s-a făcut rău în repetate rânduri din cauza chimicalelor cu care au fost impregnate materialele textile, unele dintre ele fiind interzise în UE.

Sper să-i ia naiba pe toți cei care ar trebui să ia măsuri și nu o fac. Sper să ajungă într-o situație în care să poate chiloți de iridiu care să-i ardă chimic pe piele și să nu aibă ce să facă, să nu se poată scărpina și să sufere ca niște bestii bolnave.

4 Comentarii

  1. Daniela 23 martie 2011 la 11:45 - Raspunde

    Stiu ca unele haine miros atat de urat si de ciudat. Am nimerit odata o pereche de blugi. Miroseau atat de urat incat nu am suportat si nu i-am mai luat. Mama a lucrat la confectii acum 7 ani dar din cate stiu eu nu avea materiale textile cu tot felul de chimicale.

    • Robin Molnar 23 martie 2011 la 11:49 - Raspunde

      Unele țesături sunt vopsite cu tot felul de vopsele iar altele, ca să fie mai rezistente la spălare, sunt date cu te miri ce. 🙁

      • TNH 23 martie 2011 la 19:58 - Raspunde

        … iar altele sunt trecute prin insecticid. O fabrică dintr-un orășel mic-mic lucra în lohn pentru nu mai știu care firmă de textile ultra-mega celebră pe plan mondial, iar la un moment dat a primit materie primă cu ceva pureci de care nu mai putea să scape. Purecii erau un soi de prin Scoția – de acolo venea materia primă, iar românii nu aveau insecticid potrivit pentru ei. Au trecut câteva zile până au făcut rost de o substanță specială, dar până atunci au aplicat toate felurile posibile de insecticid. Femeile care lucrau acolo erau terorizate, și de pureci, dar și de insecticid. Beat that!

        • Robin Molnar 23 martie 2011 la 20:49 - Raspunde

          Auzisem și eu tot felul de povești de la femei care au lucrat în fabrici de textile. Horror.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.