12 Comentarii

 1. George Damian 06 februarie 2012 la 18:53 - Raspunde

  1. Cercetatorii din cadrul programelor militare sunt de facto asimilati cu militarii si devin astfel tinte legitime in orice razboi.
  2. Iranul si-a incalcat obligatiile asumate prin Tratatul de Ne-proliferare. Acest tratat cam sta la baza ordinii mondiale actuale.
  3. Regulile razboiului nu s-au modificat de la 1900 incoace. Orice stat va recurge la violenta in momentul in care pacea devine mai scumpa decat razboiul.

 2. Mihai Todor 06 februarie 2012 la 21:57 - Raspunde

  Deși încrederea mea în declarațiile politice făcute de SUA e destul de mică, totuși, parcă-mi trece un fior pe spate când mă gândesc că tembelii de iranieni insistă să-și construiască reactoare nucleare folosindu-se doar de forțele proprii, din motive de mândrie stupidă. Eu le recomand să-și vadă de treabă, până nu vine NATO să le dea cu joarda pe cocoașă.

  Serios acum, înțeleg că au unde să dezvolte centrale nucleare prin deșertul ăla al lor, dar nu mai bine îi lasă pe alții care chiar știu ce fac să exploateze această tehnologie? Nu îmi surâde gândul de a-mi trăi restul vieții într-o grotă pentru că niște tembeli au dat-o’n bară. Nu cred că are nimeni nevoie de încă un incident precum Cernobâl sau Fukushima Daiichi sau Three Mile Island și n-am deloc încredere că nomazii ăștia rupți în cur sunt capabili să ne garanteze că centralele lor sunt sigure, garanții pe care ni le-au oferit, de altfel, niște state mult mai experimentate decât ei și, după cum am subliniat prin linkurile precedente, tot au fost niște incidente cu urmări destul de grave. Bine că nu a fost mai rău!

  De asemenea, cu toții ar trebui să fim conștienți că explozia unei centrale nucleare poate genera și un nor imens radioactiv care să plutească în jurul Globului multă vreme. Ia aruncați o geană aici și contemplați ideea că acel nor generat de explozia de la Cernobâl putea fi mult mai mare!

  Și nu în ultimul rând, trebuie să ținem cont că aceste centrale nucleare pot fi folosite și ca sursă de combustibil pentru arme nucleare. Presupun că toată lumea a auzit de Hiroshima și Nagasaki. Eu nu cred că iranienii sunt suficient de responsabili pentru a dispune de asemenea arme.

  • Robin Molnar 07 februarie 2012 la 08:39 - Raspunde

   Dar nu este o chestie de orgoliu stupid, pur și simplu nu le dă nimeni tehnologie nucleară.

   • Mihai Todor 08 februarie 2012 la 02:51 - Raspunde

    Păi, poate au motive bune pentru a îi trata așa, că no, e greu cu nebunii…

    • Robin Molnar 08 februarie 2012 la 08:04 - Raspunde

     Chiar și nebunii au dreptul la auto-determinare. Sau nu?

     • Mihai Todor 08 februarie 2012 la 17:53 -

      Doar dacă se limitează la ograda lor 😉

     • Robin Molnar 10 februarie 2012 la 08:23 -

      Păi aia și fac.

     • Mihai Todor 10 februarie 2012 la 17:43 -

      Aha, și apoi, după ce reușesc să dețină arme nucleare, vei mai zice același lucru atât de liniștit?

     • Robin Molnar 16 februarie 2012 la 08:33 -

      Nu sunt pentru proliferare nucleară, dar nici pro-standarde duble.

 3. joita lucian 08 februarie 2012 la 23:54 - Raspunde

  Dreptatea o cam fac cei mari….adik marile puteri si totul se rezuma la interese economice…si la bani…mai ales acum in plina criza mondiala….daca genocidul aduce bani…pentru unii se laegalizeaza noi suntem doar trepadusii care bat din palme si ..adera la ce altii “legalizeaza”~!

  • Robin Molnar 10 februarie 2012 la 08:28 - Raspunde

   Poate pulifricii ar trebui să se adune și să nu permită asta.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.