Limbricelul pișpiric

Ieri, Victor Ponta a declarat în Plenul Parlamentului că le-a cerut unor specialiști să găsească o metodă prin care banii aflați în execuție bugetară la primăriile conduse de primari PDL să fie sustrași și folosiți la pensii și salarii. Sursa.

În primul rând, trebuie să observăm că înălțimea politică a unui derbedeu este invers proporțională cu viteza cu care este dispus să ia măsuri mai radicale, fără a analiza cum trebuie consecințele. Să iei din banii aflați în exercițiul bugetar al unei primării este ca și cum ai tăia salariul unei comunități.

Apoi, pișpiricul ăsta politic nu duce o luptă de modernizare a României, nici măcar la nivel declarativ, ci face “carpet bombing” (bombardarea la ras, cum ar veni) a bastioanelor PDL. Pe de-o parte e de înțeles, pe de o alta, însă, o țară fără opoziție este o legumă politică, așa cum era până acum 22 de ani. Ce face Victor Ponta acum este ceea ce făceau comuniștii în anii 1940, când au anihilat opoziția.

În fine, vreau să știți că Victor Ponta este un mic mare fascist și mi-e teamă de viitorul țării. Nu e în stare să numească un guvern fără năpârci, nu e în stare să propună o politică fiscală decentă, alta decât salarii și pensii, și nu e în stare să păstreze o decență democratică sau o democrație decentă.

Să știți că e grav. Limbricul ăsta o să ne bage în multe belele. De ce oamenii nu vor să vadă asta?

L.E. Pentru că mi se pare relevant, îmi permit să preiau o postare de pe Facebook de-a lui Lucian Mândruță:

In seara asta am tinut cu Basescu. Tot asa cum, in urma cu 60 de ani, as fi tinut cu Regele Mihai, aflat in greva regala impotriva guvernului de inspiratie sovietica. Tot asa cum, in urma cu si mai multa vreme, in 1916, as fi fost alaturi de un conducator patriot care declara razboi germanilor, pentru a-si pastra onoarea si angajamentele fata de aliati.

Suntem in stare sa mergem pana la capat alaturi de aliatii nostri? Sau vom trada, ca si alta data, momiti de o chiftea si un post in urmatoarea oranduire, mai buna si mai dreapta?

Vine frig dinspre Rusia. Acum e momentul in care aflam cine tremura, cine infrunta si cine isi ia paltonul tradarii pe dos.

Sursa

7 Comentarii

 1. joita lucian 08 mai 2012 la 08:58 - Raspunde

  Pai doar face parte din sleahta lu raposatu’ deci cam la ce sa te astepti!?

 2. Laurentiu 08 mai 2012 la 22:50 - Raspunde

  @ lucian: corect…chiar nu avem la ce sa ne asteptam..dar na, ca tot omul, cand vine cineva ‘nou'(pe dracu, sunt aceiasi mafioti de ani si ani), te astepti la ceva la fel de nou..

 3. joita lucian 09 mai 2012 la 09:37 - Raspunde

  Credeti-ma ca ma gandesc cu oroare la a face un copil ca suntem amanetati cu totii!

 4. Sorin 09 mai 2012 la 12:48 - Raspunde

  La noi stomacul a fost intotdeauna mai mare decat coloana vertebrala. Si Lapusneanu, saracu, ce dreptate a avut cu “prosti, dar multi”. Am dat intotdeauna vina ba pe huni, ba pe turci, tatari, gepizi, avari si alte natii dar nu ne-am uitat la noi cat potential de iuda avem in noi si cat de intelepti suntem ca avem un proverb “capul plecat sabia nu-l taie”. Din istoria noastra ne mandrim doar cu cei care au avut curajul sa fie demni si sa aiba o viziune, dar am avut grija sa ii vindem pentru ca mai apoi sa ne gandim la ei cu nostalgie. Jupaneasa Ilisafta din Fratii Jderi zicea ca exista pentru fiecare destin de om cate un urs. Se pare ca ursul poporului roman e jigarit rau atata vreme cat destinul nostru e sa ne transformam grumazul in pres.

  • Robin Molnar 21 mai 2012 la 19:20 - Raspunde

   Aș vrea să cred că ne putem schimba, că putem evolua.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.