Lumea condusă de femei

Nu știu voi, dar eu îmi pun tot mai des problema cum ar arăta lumea asta condusă de femei, de mame.

Mi-e greu să cred că o mamă și-ar trimite copiii la război pentru timbre și hărți mai mari. Sau mi-e greu să cred că întunecarea rațiunii din varii motive poate obtura dragostea de mamă care este un proces instinctual și întrucâtva mai puternic decât rațiunea, ceea ce ar face ca pacea să fie o extensie a instinctului maternal…

Cred că majoritatea sistemelor politice moderne, dacă nu toate, au fost inventate de bărbați. Capitalismul, socialismul, comunismul, fascismul, monarhia toate sunt sisteme (politice, socio-politice sau economice) de măsură și control al dimensiunilor prepuțului politic al bărbaților politici angrenați în sistemul cu pricina…

La fel cum într-o relație de cuplu o femeie are rolul de a echilibra balanța și de a liniști apele, în general femeile fiind niște ființe mai drăgălașe decât bărbații, la fel viața politică sau social-economică a unei țări ar putea fi echilibrată de prezența femeilor, a mamelor, în vârful sistemului.

Cred, sincer, că ne lipsește echilibrul.

Greșesc?

P.S. m-am luat de la asta.

8 Comentarii

 1. Claudia 30 septembrie 2011 la 18:06 - Raspunde

  Stii ca ai fi bun de politician? La diplomatie te pricepi struna 🙂

 2. Joita lucian 30 septembrie 2011 la 21:07 - Raspunde

  Eu te-as vota …pentru ca te simt indragostit:))

 3. TNH 30 septembrie 2011 la 21:10 - Raspunde

  Păi atunci n-ar mai fi războaie clasice, ar fi doar războaie psihologice. Învinșii ar fi cei care clachează primii.
  În plus, lumea condusă de femei ar fi o lume mult mai superficială, normele, uzanțele, aparențele ar fi mai respectate decât acum. Șă ieși din tipare ar putea fi mai greu, iar presiunea de a te conforma ar putea înnebuni multe creiere creative sau ciudate.

  Sincer, nu mi-ar plăcea o lume condusă de femei pentru că nu am încredere că n-o s-o ia razna și n-o să-și uite toate calitățile pe care le au acum: organizare, planificare, emoție, curaj, instinct – toate ar putea fi puse în pericol de febra dictaturii feminine absolute.

  Aș prefera ca femeile să aibă posibilități mai mari de a influența economia mondială, nu să fie singurele care decid. O lume plină de diversitate va fi mereu mai frumoasă decât una monocromă.

  P.S. Sper ca indienii și chinezii să se dea cu capul de pereți peste câțiva ani. Eventual să-și dea glonț de supărare că au fost proști.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.