MApN, CSAT & Transnistria

  • Moldova cu Transnistria și Crimeea ocupată în Ucraina, ce vom face noi?

Ucraina a denunțat acordurile prin care Rusia putea să-și transporte oameni și materiale militare în Transnistria. Asta înseamnă că singurul mod prin care mai pot ține sub ocupație Moldova este să trimită probleme pe calea aerului.

Doar că, vedeți Dumneavoastră?, Moldova și – implicit – Transnistria sunt complet înconjurate de două țări, Ucraina și România. Și, dacă este clar că Ucraina nu doar că nu mai susține ocupația militară rusească din Moldova, dar se și opune activ acesteia, întrebarea care se pune este:

– Ce vom face noi? Ca să ajungă în Moldova/ Transnistria pe calea aerului, Rusia ar trebui fie să zboare prin spațiul aerian Ucrainean, ceea ce este deosebit de periculos, fie ar trebui să zboare peste Marea Neagră și, cu permisiune, prin spațiul aerian românesc. Oare le vom permite?

Voi fi foarte sincer, mie mi se pare că da, le vom permite, pentru că încă mai avem factori de decizie militară subordonați intereselor Rusiei, deși nu văd și nu poate exista niciun motiv pentru care am permite în continuare ocupația militară din Moldova, altul decât o anume lașitate la nivel instituțional și național sau, mai de grabă, o trădare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.