Metastaza comunismului

Oameni mai inteligenti, mai intelepti si mai cititi decat mine au afirmat faptul ca, citez, “comunismul este un cancer”. Personal nu am niciun dubiu ca asa este. Ba din contra, sunt perfect convins! Din fericire, insa, constat faptul ca regimurile comuniste, si in special cel din Republica Moldova, este aproape de obstescul final. Aceasta se observa cu usurinta doar citind presa. Nu conteaza neaparat opiniile exprimate, care sunt fie pro fie contra conducerii actuale a RM. Conteaza faptele!

Comunistii stiu ca sistemul lor e falimentar, dar nu pot sa cedeze, nu vor si nu sunt impinsi suficient spre aceasta. Ca sa dau un exemplu: blocada economica instituita de conducerea RM asupra Primariei din Chisinau, care a ajuns deja la episodul al doilea. La inceput a fost chestia cu termoficarea, pe care absolut orice guvern responsabil ar fi incercat s-o rezolve, adica sa dea banii. Asta nu s-a intamplat. Mai apoi este situatia curenta in care primaria este, de facto, in stare de faliment. La fel, orice guvern responsabil ar fi dat bani, ar fi sulimentat bugetul samd. Si nici asta nu s-a intamplat. Pentru ca ei, comunistii si mancurtii, nu pot controla un primar necomunist.

Jocul murdar de fapt in asta consta: taierea sau limitarea fondurilor acelor institutii pe care ei nu le pot controla. Democratic ar fi asa: daca nu poti controla macar sa ignori. Insa nu, ei pun bete in roate. Si le iese, pentru ca ei au cutitul si painea. Este un razboi de gherila, caracteristic Khmerilor Rosii (asta asa, ca sa ma exprim elegant).

Dramatic este faptul ca populatia de rand plateste factura. Si nu doar financiar.

Sunt convins de faptul ca in RM se produce, incet dar sigur, o reforma profunda (si democratica) si asta se vede, la fel, din faptele exprimate de presa si nu numai. Din propria experienta stiu ca, atunci cand incepi sa reformezi un sistem mai defectuos (de orice fel: politic, economic, social, electronic samd), cu atat acesta se opune mai tare! Ori, sistemul politic din RM se opune vehement implinirii nevoilor populatiei.

De fapt conducerea RM, in frunte cu “ilustrul” om politic si presedinte, Vladimir Voronin, blameaza Romania, “ultimul imperiu al Europei” (in gresita sa opinie) pentru faptul ca aceasta, Romania, reprezinta un simbol al democratiei si prosperitatii in inimile multor cetateni (nu neaparat romani) ai RM. Asa se explica initiativele politice legate de imn, stema sau limba.

Dar locul lor este la cosul de gunoi al istoriei!

Trecand la partea mai placuta (oarecum) a lucrurilor, am facut doua filmulete dedicate comunismului:

1. Pamflet pentru Vlaimir Voronin, in corelare directa cu cele scrise mai sus.

2. Memorialul durerii victimelor comunismului, continand poezii scrise de diversi detinuti politici, intemnitati in lagarul comunist (inchisoare) de la Sighet.

Acest articol va fi postat pe mai multe site-uri, din dorinta de a informa.

Adaugire (multumesc Alex ):

“Şapte ani de tortură comunistă

Bilanţul de la “aniversarea” acestor şapte ani de regim comunist se dovedeşte a fi extrem de negru. Dintre nenumăratele atitudini antidemocratice şi antiromâneşti, de pe parcursul acestor ultimi şapte ani, merită să ne reamintim:

1) discursul rostit la CEDO de către Ion Morei, la 2 octombrie 2001, în procesul intentat de Mitropolia Basarabiei, în care Morei a acuzat România de amestec în treburile interne ale Republicii Moldova şi a învinuit-o de “expansionism românesc”;

2) semnarea Tratatului de bază moldo-rus, în noiembrie 2001, şi decizia preşedintelui Voronin de a folosi în mod egal limbile “moldovenească şi rusă” în republică;

3) lichidarea judeţelor şi trecerea la raioane (decembrie 2001);

4) introducerea în programele de studiu în instituţiile de învăţământ de toate nivelurile a cursului “Istoria Moldovei”, prin anularea cursului de “Istoria Românilor” (februarie 2002);

5) întreruperea negocierii Protocolului de colaborare cu România în domeniul învăţământului, prin care tinerii basarabeni aveau posibilitatea să-şi facă studiile în România (aprilie 2002);

6) acuzaţia lui Voronin ca “România este ultimul imperiu al Europei” (noiembrie 2007), fără a mai vorbi despre acuzaţiile aduse unor preoţi români, ce aparţin Mitropoliei Basarabiei, în ianuarie 2008, şi care n-au fost lăsaţi să intre în Republica Moldova de către vameşii moldoveni. Urmă…”, autor: Presa.MD

Sursa: http://www.presa.md

2 Comentarii

  1. kosmin 26 februarie 2008 la 09:53 - Raspunde

    Is satul de rusofili pana in gat. De fapt, ar fi trebuit ca acum RM sa fie alaturi de Romania. Vina este a rusilor care au luat-o.

  2. Robin Molnar 26 februarie 2008 la 10:01 - Raspunde

    Si eu sunt satul de ei. :X :X :X

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.