Mizerii electorale

Multe mizerii electorale s-au petrecut în precedenta campanie electroală. Oare nu se va sesiza nimeni? Vă invit să vă delectaţi cu câteva!

1. Începem cu Tiberiu Iacob Ridzi (PDL) , primarul (actualul şi viitorul). N-am auzit să fi făcut faze nasoale. Nu şi-a făcut campanie în şcoală şi, din ceea ce ştiu eu, nici n-a mers cu plase prin oraş. După părerea mea a avut cea mai decentă campanie electorală cu un concert cu formaţii româneşti, pe un ton sincer şi vorbind la modul concret.
2. Alin Simota (PNL) a avut de departe cea mai agresivă campanie electorală (atât a propriu cât şi la figurat) cu: un concert cu Boney M (articol sau video ), ajutoare la sinistraţii de la inundaţii unde a dus, printre altele, şi un camion de apă, o manifestare de genul gay pride (total neadecvată), o întâlnire cu studenţii (fie vorba între noi, ne-a cam ignorat). Desigur, dezinformarea a fost folosită şi ea, A.S. susţinând că el construieşte primele blocuri cu locuinţe sociale de după Revoluţie, ceea ce este parţial corect. Adică domnia sa construieşte printr-un acord cu primăria. Însă nu locuinţe sociale, ci, din contră, de lux, la 100,000 de euro (Foto 1).
Foto 1:
 
Este doar o afacere imobiliară! Proştii n-au decât să se bucure! Tot în garsoniere vor sta şi de acum!
 
3. Haralambie Voichiţoiu (PSD) [link, beli-mi-ai]. Nu ştiu să fi avut vreo manifestare publică, alta decât un marş politic . Din păcate pentru domnia sa nu prea a avut susţinători din Petroşani şi a fost salvat de organizaţiile TSD din Vulcan şi Lupeni, că altfel nu ieşea la număr. Ştiu sigur că a împărţit plase prin oraş pentru că întâmplător eram lângă sediul PSD Petroşani (lângă Plus şi Taxe şi Impozite) Luni, 26 Mai 2008, la orele prânzului. Eu am văzut că aveau multă pâine şi parcă ceva ulei. Din păcate n-am putut face poze ca să nu mi-o iau în freză, fiindcă erau bine flancaţi de un camion tras (parcat) chiar perpendicular pe clădire şi nu aveam unghi de tragere.

Acum, se cam ştia că tot domnul Ridzi o să iasă primar. Desigur, nimic nu era sigur.

Ce este sigur este că adversarii săi politici (2 şi 3) şi-au unit forţele pentru a-l denigra (atât pe el cât şi pe soţia sa care este europarlamentar) în cel mai josnic mod cu putinţă!

Exemplul 1. Ziarul Prima Pagină este un ziar pro-PDL. După cunoştinţa mea campania electorală s-a terminat Vineri 30 Mai 2008 la ora 23:59:59. Ei bine, nu esta aşa. Vineri am ajuns acasă după ora precizată şi nu aveam nimic pe uşă. Se pare că cineva a stat toată noaptea de Vineri spre Sâmbătă şi a pus pliante pe uşi (Foto 2 şi 3). Adică a încălcat legea electorală. Mai mult, publicaţia pe care o vedeţi este un fals! Se poate aşa ceva? Ce-ar fi să editez şi eu EVZ sau Jurnalul la mine la imprimantă şi să-i fac pe unii ca la nufărul aşa, fără nicio dovadă?

Mai mult, cei care l-au editat au pretins că toate tipografiile din judeţ sunt controlate de PDL, ceea ce este fals. Ziarul Matinal (pro-PSD) unde a tipărit porcăria asta (Foto 4)?

Foto 2:

 
 
Foto 3:

 
Foto 4:
2. Într-un mod foarte civilizat Primăria a pus la fiecare scară de bloc următorul afiş, care, însă, a suferit mici alterări, cu pixul, după cum se poate vedea. Această modificare (batjocură) s-a petrecut peste tot pe unde am umblat (adică toate eu fost modificate din ce am văzut eu). Foto 5.
 
Foto 5:

 
Ce mi-a displăcut la maxim este: contracandidaţii domnului Ridzi ne-au luat de proşti rău de tot.

1.a. A.S. (PNL) susţinea: “De ani de zile […] şi mizeria au pus stăpânire pe oraş!” PLM, eu nu văd? Sau nu mi se permite să judec pentru mine? Aşa arată un oraş care se scaldă în mizerie? Chiar şi cartierul Colonie, cunoscut pentru aspectul dezastros a suferit îmbunătăţiri. Acum arată aşa. Nu am filmare cum arăta înainte, în orice caz, arăta mult mai horror.

1.b. A.S. (PNL) susţinea că tinerii pleacă din Petroşani din cauză că nu au locuri de muncă bine plătite. Asta este parţial corect. Ceea ce nu este corect este că domnia sa uită să precizeze faptul că firmele dumnealui nu şi-au plătit contribuţiile nici la bugetul de stat şi nici la cel local. Mai mult, domnia sa uită să precizeze faptul că angajaţii firmelor sale NU au cele mai decente salarii din Vale. Ba din contră, bagă ca scalvii pe 8 milioane (post de inginer). Unii iau mai mult alţii mai puţin. Nu asta este important, ci faptul că domnia sa nu are dreptul moral de a face pe oaia moralistă.

Din ce ştiu eu, angajatele de la EuroRiva, lanţ de magazine aparţinând familiei Ridzi (PDL), au cele mai mari salarii, pentru sectorul comerţ, din Valea Jiului.

2. H.V. (PSD) susţinea că a reuşit să scadă preţul la apa rece cu 43% doar că primarul nu îi permite! Rahat! Niciun primar nu se poate opune unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile! Deci bullshit la greu!

Cireaşa de pe tort a constituit-o, însă, o emisiune de pe postul One TV (post local) în care invitaţii se mirau că domnul Ridzi (PDL) a fost reales în funcţia de primar. Din ceea ce mi s-a spus de către cei ce au urmărit emisiunea reieşea faptul că cei care l-au votat pe domnul Ridzi au fost proşti şi că ei sunt cei deştepţi.

Intrebare: cine pu*a mea sunteţi voi mă, de vă permiteţi să puneţi sub semnul întrebării alegrea a aproape 61% dintre cei care au mers la vot?

Aşa că, domnilor A.S. şi H.V., vreţi să ştiţi de ce a fost reales domnul Ridzi?

De asta:

1. Se fac parcări. Aceasta va deservi o parte din blocurile de pe Avram Iancu şi Aleea Poporului.

Foto
 

2. Se asfaltează drumuri care n-au fost asfaltate niciodată, în Colonie şi Aeroport. În Aeroport s-au făcut deja parcări.
3. Nu ne ia PDL-ul de proşti. Aşa că: hai sictir!

2 Comentarii

  1. loredana 26 noiembrie 2008 la 12:29 - Raspunde

    As vrea sa intreb daca stii cum se poate lua legatura cu d-nul Alin Simota?Nr de telefon,eventual.

  2. Robin Molnar 26 noiembrie 2008 la 12:38 - Raspunde

    🙁 Lory dragă, mi-e teamă că nu am numărul lui de telefon. 🙁 O să întreb şi, dacă fac rost, ţi-l trimit pe mail. Nu pot, totuşi, să promit nimic. 🙁

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.