Mizerii inutile pe site-uri

Acum vreo 10 ani era la modă să-ți pui un anumit cod HTML în pagina site-ului, ca acesta să fi votat în Top66.ro. Nu contează că site-ul respectiv avea 15 unici pe zi (nu că ar fi ceva rău în asta).

Mie, sincer, mi se pare o chestie inutilă, cu atât mai mult cu cât indiferent de opțiunea (Da/ Nu) aleasă, erai redirecționat prin bălării. No, moda asta cretin – tâmpită nu a murit niciodată. Ba, mai mult, încă sunt mii de webmasteri (proprietari de site-uri) care folosesc asemenea mizerii.

No, poate cineva ar trebui să le spună că ar fi cazul să scape de mizeriile alea. Cum naiba vrei să fii votat în vreun top, când vizitatorul este pentru prima dată pe site și încă n-a apucat să vadă nimic? La fel, am văzut site-uri cu douăzeci de bannere de la diverse directoare de internet. Niște mizerii.

Poate că ar trebui, iarăși, ca cineva să le spună că deja un banner de director web este și prea mult. Da, să zicem că acum doi ani încă era tolerabil, când tranziția la Web 2.0 nu era completă, dar acum chiar e ridicol.

Din aceeași categorie mai avem și meniurile animate cu Java sau Flash, scripturi care generează diverse chestii (ăla cu fulgii de zăpadă chiar e jegos rău) sau paginile de intro. Ideea este că omul trebuie să ajungă direct la conținutul care-l interesează, fără  mai fi nevoie să mai dea nu știu câte click-uri.

Atât de mult aș vrea să le văd duse…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.