Munca la 12 ore

Cică se discută să trecem la programul de muncă de 12 ore. Sunt de acord cu așa ceva astfel încât, conform reglementărilor codului muncii actual, să fiu plătit cu 100% în plus pe cele patru ore, deci practic să fiu plătit dublu pe lună,  iar cele doisprezece ore includ și pauza de masă.

Cu o singură condiție: ziua să aibă 36 de ore. Că altfel nu văd niciun scop pentru care companiile să declare profituri record la hectar, pe timpul angajaților. Să fim serioși, o astfel de reglementare ar spori și mai mult diferențele dintre bogați și săraci, pe primii îmbogățindu-i.

Adăugire de dimineață:

Nu cred că ideea ar trebui să fie să muncim mai mult, ci mult mai bine.

Altfel, dacă UE dă tonul peste tot se va munci 12 ore, clar. Și o vom duce fix la fel, că pe piața internațională este dusă lupta asta. Iar banii ar fi cam tot aceiași. Pe de altă parte, dacă organizațiile ar depune eforturi pentru a-și instrui angajații să muncească mai bine, succesul lor ar fi mai mare, deci corecția pieței se face automat, în funcție de eficiență, așa cum ar trebui să se întâmple într-o piață normală.

La fel, săptămâna de lucru de șase zile este o aberație. Cine lucrează cum trebuie în cele cinci zile, vă spun sincer că a șasea este rupt în gură, deci dacă ar trebui să se lucreze șase zile pe săptămână, cred că oamenii își vor doza efortul săptămânal, deci vor unci mai încet sau mai puțin pe zi.

Practic, s-ar construi mai încet, s-ar lucra mai încet și ritmul de dezvoltare economică va încetini.

2 Comentarii

  1. aNDRIIpOPA 21 noiembrie 2010 la 11:11 - Raspunde

    Daca va creste timpul de munca, timpul dedicat "relaxarii" va scadea. Ceea ce logic inseamna moartea altor tipuri de afaceri: restaurante, cafenele, teatre, cinematografe, terenuri de sport, locuri de joaca pentru copii. Enumerarea poate continua la nesfarsit cu orice tip de business care se bazeaza pe timpul liber al angajatilor. A! vor scadea vanzarile de toate felurile intrucat nu vei mai avea ce sa faci cu multe dintre produsele propuse pietei. Asta va insemna productie scazuta (pentru ca produsele respective nu vor mai fi fabricate), deci somaj!
    Orice mic dezechilibru in acest domeniu poate fi catastrofal, dar se pare c imbecilii care ne conduc nu inteleg asta.

    • Robin Molnar 22 noiembrie 2010 la 08:46 - Raspunde

      =D Păi ei normal că nu înțeleg, doar n-au muncit o zi în viața lor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.