Ne trebuie o revoluţie

Nu, nu încă o revoluţie, ci o revoluţie, pentru că ceea ce s-a întâmplat în 1989 nu a fost organizat de noi ci de alţii. Dar nu asta este relevant, ci faptul că statul român, aşa cum îl ştim, a ajuns la metastază.

Cred că ar trebui să înfiinţăm un tribunal al poporului şi să-i luăm la proces pe toţi cei care au condus România în ultimii 20 de ani, pentru că aşa nu se mai poate. Idioţii care ne conduc fac legi în interesul propriu, nu al cetăţeanului. Ne fură pe faţă, cu legea în mână, iar noi o sugem la rece.

Să nu fim absurzi, legea nu e făcută să ne protejeze pe noi, ci pe ei. Iar ei fac averi imense râzându-ne în faţă şi luându-ne de proşti. Am certitudinea că societatea românească este suficient de matură încât să găsească soluţii la toate probleme ţării. Problema este că nu are cine să ne asculte, pentru că ei au alte interese.

Eu cred că ar trebui să-i judecăm şi să-i pedepsim:

 • Ai semnat un contract cu Bechtel care nu a făcut mare brânză de 700 de milioane de euro (din care 20 de euro sunt din banii mei)? Confiscarea averii şi muncă silnică pe viaţă.
 • Ai semnat contracte de infrastructură de şapte ori mai scumpe decât ar fi normal? Confiscarea averii şi muncă silnică pe viaţă.
 • Ai dat resursele din Marea Neagră ilegal (nu contează că legea vă permnite, pentru că voi aţi făcut legea astfel încât să ă îmbogăţiţi voi, nu să faceţi un bine poporului)? Confiscarea averii şi muncă silnică pe viaţă.
 • Ai vândut cărbunele din Valea Jiului la americani pentru a-l putea transforma în gaz când or avea nevoie în timp ce minerii fac foame? Confiscarea averii şi muncă silnică pe viaţă.
 • Ai semnat contracte cu autorităţile locale pentru a schimba borduri ce nu necesită înlocuire? Confiscarea averii şi muncă silnică pe viaţă.
 • Ai lăsat infractori periculoşi să umble liberi pe stradă pe motiv că nu reprezintă un pericol social? Confiscarea averii şi muncă silnică pe viaţă.
 • Ai făcut şmecherii imobiliare şi i-ai lăsat pe oameni pe drumuri? Confiscarea averii şi muncă silnică pe viaţă.
 • Ai o avere pe care nu o poţi justifica? Confiscarea averii şi muncă silnică pe viaţă.
 • Ai omorât oameni la Revoluţie şi la mineriade? [Da, asta e cu dedicaţie.] Pedepsa cu moartea, tăticu’, pentru că ai fost preşedinte şi ce ai făcut tu se cheamă "înaltă trădare" şi "genocid". Sper să fii îngropat într-un mormânt ne-marcat.
 • Eşti judecător şi ai dat câştig de cauză agresorului sau făptuitorului unei fapte reprobabile? Confiscarea averii şi muncă silnică pe viaţă. Ai recidivat şi ai făcut-o mai mult de o singură dată? Găsim noi ceva şi pentru tine, guştere.
 • Regulă generală: ai făcut mizerii şi ţi-ai bătuit joc de oameni? Confiscarea averii şi muncă silnică pe viaţă.

Îmi pare rău dar eu nu văd o altă soluţie. Pentru că votul nu ne mai ajută cu nimic. Tot dintre oamenii lor trebuie să alegem. Şi dacă nu mergem la vot se vor pune ei între ei. Suntem, practic, blocaţi, între a-i alege pe ce ce or să ne fure sau a-i lăsa pe ei să decidă.

Am ajuns în punctul în care sunt aproape să ies în stradă şi să protestez. Da, mă pregătesc pentru clipa când abuzurile vor atinge un punct critic, un punct în care nu mă va mai interesa că poliţia mă urmăreşte sau că e ilegal să protestezi fără autorizaţie. Mă va interesa doar setea de dreptate. Lucru care mă întristează, pentru că, le fel ca orice om, când ajung la apogeul trăirii rebele pot ajunge să fac fapte reprobabile, cum ar fi să-i dau pe unii cu capul de bordurile pe care le-au montat.

Eu sunt, fundamental, un tip decent. Din păcate nu ştiu cum mă pot lupta cu obscenitatea politică şi administrativă din ziua de azi altfel decât prin protest, rebeliune şi capete în gură. Pentru că ei au legea, iar eu dreptatea, în care caz mă întreb: ce este mai important? Legea sau dreptatea? Eu cred, sincer, că dreptatea.

Sper că lucrurile se vor redresa de la sine, dar nu mai trag speranţă. Pentru că duşmanii politici îşi dau mâna pentru bunăstarea lor şi îşi împart funcţiile serioase, adevărate vaci de muls, cu o obscenitate îngrijorătoare. Cred că ar trebui introdus în constituţie un paragraf de genul: "cetăţenii au dreptul să se revolta din cauza abuzurilor la care sunt supuşi iar singurii vinovaţi vor fi cei care au comis abuzurile.". Cred că ar trebui să avem voie să ne apărăm. We, the people…

7 Comentarii

 1. xtall 06 martie 2009 la 23:47 - Raspunde

  Ce vb de lucruri sfinte, pai intri in contradictie cu cei din UE tra-la-la si tra-la-la B)
  Parca nimic nu mai merge, nu numai la noi.
  americanii oare ce o fi facand ? si la ei se tot adanceste, vad ca n-a scazut nimic desi le-au injectat si bonusuri in bani cadou.
  Daca n-ai de munca tot naspa ramane.
  China vad ca da gata pe toti 😀 😀
  Imi sta in cap tot mai mult gandul la casuta de la tara 😀 ceva pe ici pe colea tot mai produci, pentru tine te scoti.
  Da orasenii ce o sa faca ? nu lucri, n-ai bani, n-ai ce cumpara, n-ai cu ce plati, o sa vina sa-ti dea in cap ?

 2. xtall 07 martie 2009 la 00:09 - Raspunde

  Si ma enerveaza Basescu de mor cand il aud cu o fraza tipica repetata la infinit (sa-i asculti discursurile ca o baga peste tot, nici nu pot sa-l mai ascult)
  [b]Romanii [/b]au hotarat, [b]romanii [/b]au vrut cutare.
  I-a intrebat pe romani ce vor ? ei fac ce vor si tot eu am vrut aia ? al dracului, ma baga in rahat de n-am aer si tot eu iese ca am vrut 😀 😀

  • Robin Molnar 07 martie 2009 la 07:30 - Raspunde

   :woohoo: Cu ce anume intru în contradicţie cu UE? :woohoo: China stă mult mai rău ca noi, pentru că la ei se ajunge la milioane de şomeri… 😉 Aş vrea să spun că regret, dar aş minţi… 😀

 3. xtall 07 martie 2009 la 14:20 - Raspunde

  [quote]Cu ce anume intru în contradicţie cu UE?[/quote]
  Ai semnat contracte cu autorităţile locale pentru a schimba borduri ce nu necesită înlocuire? Confiscarea averii şi muncă silnică pe viaţă.
  Pedepsele sunt disproportionate.
  Confiscarea averii ? nu cred ca se permite pe undeva, plata, daune, anularea contractelor (nu ramai tot cu buza umflata?) etc.
  Vad ca la toate ai pus – Confiscarea averii şi muncă silnică pe viaţă. 😀
  la unele puncte e necesar de introdus pedeapsa cu moartea.

  • Robin Molnar 07 martie 2009 la 14:28 - Raspunde

   😆 Sunt disproporţionate pentru că nu priveşti imaginea în ansamblu: la o bordură se fură, în medie, 75 de lei. Aia înseamnă între 10 şi 30 de doze de insulină (la preţ de producător, nu şmenuite ca la noi). Într-un kilometru intră 2000 de bucăţi. Deci, de la câţi oameni a furat o picătură de viaţă? 😆 Aşa este, merită pedeapsa cu moartea pentru genocid. 😀 Şi confiscarea averii că oricum nu mai are ce face cu ea acolo unde merge, comunist fascist ce m-a făcu mama. 😀

   Bine, nu confiscare: amenzi de 3 ori mai mari decât prejudiciul, ca în UK… 😆 N-ai de unde? Vinzi tot ce ai ca să plăteşti… :woohoo:

 4. Anonim 09 martie 2009 la 02:55 - Raspunde

  si de ce nu iesi in strada atunci? nu te tine?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.