Nu mai pot cu atâta #colectiv

Toată lumea organizează acțiuni caritabile pentru victimele accidentului de la Club Colectiv, de parcă toți banii strânși ar putea cumpăra, cumva, uitarea… Nu mai pot, mă înfurie atâta ipocrizie!

Dacă tu crezi că banii strânși pot cumpăra mai puțină suferință, ești parte din problemă și ești pe aceeași treaptă a infernului cu inspectorii ISU care au crezut, la fel ca tine, că banii de șpagă vor cumpăra, oricum, puțină suferință, cu accidente minore și sperieturi.

Ca atare, vrei să faci ceva concret pentru Colectiv? Nu mai da șpagă. Nu mai cere șpagă. Nu mai accepta șpagă. Nu mai accepta incompetența la locul de muncă. Nu mai tolera matrapazlâcurile, pentru că pun în pericol viețile oamenilor.

Vrei să faci ceva concret pentru Colectiv? Nu mai fi parte din societatea delăsătoare care a dus la tragedia asta. Este singurul lucru concret pe care-l poți face și care contează cu adevărat căci, fără el, vom avea nesfârșite “accidente” cu suferință groaznică și fără nicio izbăvire.

Vrei să faci ceva concret pentru Colectiv? Schimbă-te, ridică-te la înălțimea standardelor pe care le enunți, pentru că binele, ca și schimbarea, începe întotdeauna și în primul rând cu tine!

Nu s-a terminat suferința în țara asta, încă mai sunt mame care trebuie să fugă de acasă din cauza bătăilor soțului, încă sunt copii care nu pot să meargă la școală, pentru că trebuie să muncească, să le cumpere părinților băutură, încă sunt adolescente însărcinate față de care societatea și-a întors privirea, încă sunt oameni imobilizați la pat pe care timpul și boala i-au lăsat neputincioși și nu-i nimeni să-i ajute, măcar să-i trateze c-o minimă demnitate umană, încă sunt oameni care suferă pentru că n-au 50 de lei pentru medicamente…

Haideți să nu canalizăm toate eforturile numai într-o direcție! Ceea ce victimelor de la Colectiv le trebuie nu se cumpără, se trăiește și se numește dragoste de oameni.

Veți vedea că am dreptate, când victimele vor ajuta și alți semeni aflați în suferință.

6 Comentarii

 1. Alex 23 noiembrie 2015 la 10:15 - Raspunde

  Exagerezi. Banii pentru colectiv nu trebuie sa cumpere uitarea, trebuie sa cumpere medicamente. Trebuie sa ajute oamenii aia dupa ce ies din spitale. Trebuie sa le curme un pic suferinta. Aia sunt oameni care prea curand nu o sa aiba o viata normala, si unii dintre noi vrem sa ii ajutam, cum putem.

  Nu ma intelege gresit, e corect ce zici mai departe, dar nu trebuie sa te inversunezi in halul asta, in donatul pentru colectiv.

  • Robin Molnar 23 noiembrie 2015 la 10:21 - Raspunde

   1. Crezi că nu sunt bani de medicamente? Dacă nu sunt, de ce le cumpărăm noi, în loc să pistonăm ministerul sulii să le cumpere, că aia este obligația lui?
   2. Cu ce, concret, te ajută banii ăia, după ce ieși din spital?
   3. Nu spun că este rău să donezi pentru victime. Spun că este rău să îți pese doar de victimele de la Colectiv.
   4. Hai să facem lucrurile corect și să mergem până la capăt: să cerem instituții corecte cu funcționari onești și, în timpul ăsta, să cerem lucruri normale, pentru ca România să devină o țară normală, unde astfel de accidente nu se mai întâmplă.

   Repet:hai să cerem lucruri normale și să începem cu medicamente și asistență pentru victime. Toate victimele. Din toate accidentele. Hai să nu punem morții noștri deasupra morților altora. Câtă vreme vom face asta, România va continua să fie un iad însângerat.

   • Alex 23 noiembrie 2015 la 10:29 - Raspunde

    1. Ok. Mergi si le cere. Si cand o iasa un ranit in fata sa zic: ok, nu mai e nevoie de nimic, avem tot ce ne trebuie, o sa ma opresc.
    2. Oamenii aia nu o sa mai poata munci, temporar sau permanent. Dar trebuie sa manance, sa se imbrace, sa isi cumpere medicamente, pansamente. Omul ala in cel mai bun caz va primi un ajutor de cateva milioane pe luna. Si sper ca esti constient ca banii aia te ajuta doar sa te stergi la cur cu ei.
    3. Nimeni nu a zis ca trebuie sa iti pese doar de colectiv. Doar ca atentia publica se aduce asupra lor, ca au nevoie de ingrijiri imediate.
    4. E total irelevant in contextul de fata. Nu stiu cu ce ajuta mortii sau ranitii gravi ca noi acuma cere institutii si functionari corecti. Schimbarea clasei politice, daca se va face, desi nu cred, nu va invia mortii. Nimeni nu e dragnea.

    Again: nimeni nu a zis ca trebuie sa te concentrezi pe colectiv. Daca vrei sa faci, fa. Organizeaza o strangere de fonduri pentru ce raniti vrei tu. Ca faptul ca stai la calculator si te plangi ca se strang bani pentru colectiv, chiar nu ajuta pe nimeni.

 2. Alina M 23 noiembrie 2015 la 15:51 - Raspunde

  Nu știu ce-ai pățit. Pe blog la zoso îl certai pe unul care zicea că ar trebui să ne pese și de alte victime.

 3. George Demian 23 noiembrie 2015 la 22:51 - Raspunde

  Da. Si eu consider ca ai perfecta dreptate. Am considerat acest accident dintr-un club ca pe o catastrofa nationala. Dar imaginati-va daca s-ar fi intamplat un atentat pe un stadion unde erau 10 de mii de oameni, daca 5000 erau raniti. Ce s-ar fi intamplat atunci? Daca acesta nu s-ar fi intamplat in Bucuresti ce la Iasi? Cum am fi reactionat atunci?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.