O fază aiurea…

Mergând într-o dimineață spre muncă, pe lângă mine a trecut cam în viteză un puștan, de genul tocilar get – beget. N-am nimic cu tocilarii, dar ăsta era suspect. Se forța să meargă foarte, foarte repede, dar nu alerga.

Îl priveam mirat și mă întrebam unde arde, când pe lângă mine trece o doamnă care-l fixa pe puștan cu privirea. Țin minte că m-am și gândit: she’s zeroing on him (chestie de piloți). Era mama lui. Se forța și ea să meargă cât putea de repede, dar nu putea să țină pasul cu el. Mie îmi plăcea, dragostea ei de mamă o motiva să nu cedeze, deși era vădit obosită.

No, unde credeți voi că mergea copilul? Nu de alta, dar în ultima clipă a schimbat direcția de mers dinspre liceu spre centru. Eu, sincer, la cum băloșea juniorul, cred că mergea "să fie cool" cu "prietenii".

Întrebarea mea este: ce poate face un părinte când odrasla i-o ia razna? Eu l-aș trimite în paleolitic (canci net și telefon). Plus o doză thriller de mișto la adresa lui.

12 Comentarii

 1. TNH 20 martie 2010 la 05:32 - Raspunde

  Eu aş face de mâncare ceva messy în cuptor, apoi l-aş pune pe el să-l cureţe. =) Şi l-aş anunţa că asta o s-o facă de fiecare dată când minte.

  • Robin Molnar 20 martie 2010 la 06:09 - Raspunde

   =D În calitate de bărbat pot spune că mi se pare o pedeapsă mult prea cruntă. =D

 2. Mihai Todor 20 martie 2010 la 06:09 - Raspunde

  Bre, poate era Harry Potter 😛

 3. claudia 20 martie 2010 la 07:39 - Raspunde

  Cam tarziu sa mai faca ceva tatal/mama copilului, cand copilul e deja adult. Daca nu i-au pus arac cand crestea, acum nimic nu-l mai indreapta. Imi povestea un taximetrist o faza similara. A luat, la comanda, dimineata, pe mama si fiica. Mama se dadea de ceasul mortii ca-i intarzaie odrasla la liceu, si-l tot grabea te sofer. Pe traseu, intai a coborat mama si dupa aceea, fata a dat un telefon iar dupa telefon a schimbat directia de mers…..un bar in voga printre liceeni. Deci…..

  • Robin Molnar 20 martie 2010 la 12:36 - Raspunde

   =D Chestie de management. Trebuiau să plece mai devreme și s-o lase întâi pe fată la liceu. =D Și un telefon cu GPS mapping n-ar strica. După aia să vezi investiție în … =D

 4. ciresica 20 martie 2010 la 14:28 - Raspunde

  adica tu nu ai trecut prin perioade din astea???
  mamaaaaa eu in adolescenta eram o neinteleasa :)) si ai mei nici macar nu se chinuiau sa isi bata capul cu mine

  • Robin Molnar 20 martie 2010 la 15:08 - Raspunde

   =D Ai noștri ne-au lăsat libertatea de a o da în bară. Și bine ne-au făcut. =D

 5. ciresica 21 martie 2010 la 00:20 - Raspunde

  la mine nu a fost tocmai asa. m-au protejat foarte mult ai mei si cand am plecat la bucale am inceput sa prind si eu idee de cum sta viata adevarata. pana atunci am dormit pe puf 😀

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.