Parcul de lângă poştă

Nu vreau să vă stresez cu asta, dar simt că este de datoria mea, ca şi cetăţean, să-mi aduc contribuţia, atât cât  pot, prin idei, pentru un oraş mai frumos. Cred că este firesc şi de bun simţ gestul meu şi sper să găsesc înţelegere la voi.

Cred că o idee de îmbunătăţire a proaspătului (de anul trecut) parc de lângă Poştă (nu cel din faţă) este să pune pe-acolo nişte sculpturim presupunând că Univeristatea va fi de acord să ne doneze câteva. Cred că nu contează despre ce sunt ele şi care este mesajul lor pentru oamenii care nu sunt pasionaţi de artă, dar cred că în oraş se găsesc destui iubitori care să le aprecieze cum se cuvine. Şi nu, nu mi se pare ceva extravagant, pentru că nu sunt lucrări ale unor autori celebri. Din contră, cred că un asemena gest îi va mobiliza şi încuraja pe viitorii participanţi ai taberelor de vară de la Universitate.Cred că toată lumea ar avea decâştigat de aici.

Introducere fiind făcută iată care sunt propunerile mele legate de amenajarea parcului. Între staţia de transport în comun şi Poştă este un spaţiu mic ce acum arată aşa:

Eu cred că ar arăta mult mai bine prin simpla amenajare, astfel:

În mijlocul parcului este un spaţiu liber ce lasă o senzaţie de goliciune:

Cred că am putea pune o statuie pe un soclu din beton:

În partea dnspre Pârâul Maleia, în spate, aproape de scara de acces dinspre pod, ce acum arată destul de gol, adică aşa:

Putem pune o altă operă de artă:

Iar spatele parcului, văzut dinspre pod, ce acum arată aşa:

Poate fi înfrumuseţat cu un gard viu, care să fie continuat de încă unul, pe laterală (Str. Timişoarei).

Pentru un efect vizual îmbunătăţit propun şi plantarea unor tuişuri de genul celor din parcul de lângă Teatru:

Cred că propunerile fcute de mine sunt extrem de simple şi nu necesită fonduri substanţiale pentru implementare. Îmi permit să fac şi o analiză SWOT:

Pro:

 • Creează un spaţiu liniştit într-o zonă aglomerată a oraşului şi un loc de refugiu pentru oamenii care aşteaptă în staţia de transport în comun.
 • Evidenţiază aerul îngrijit al oraşului.
 • Creează o atmosferă ce încurajează cetăţenii să aprecieze arta.

Contra:

 • Universitatea trebuie să fie de acord doneze câteva opere de artă.
 • Nu cred că avem atât de mult gard viu la Primărie.

2 Comentarii

 1. Anonim 15 martie 2009 la 22:26 - Raspunde

  e un lucru bun ceea ce spui tu. trebuiesc infrumusetate spatiile astea verzi ce parca sunt neterminate, si nimic nu da mai bine decit vegetatia imbinata cu opere de arta sau monumente. deci felicitari pentru munca.
  da ce dracu ii aia analiza swot? si cum adica nu este gard viu la primarie? pai ala se cumpara in pula mea!

  • Robin Molnar 16 martie 2009 la 07:19 - Raspunde

   Analiza SWOT este făcută pentru a oferi o mai bună înţelegere a circumstanţelor unui proiect prin ceea ce aduce el pozitiv şi ceea ce poate împiedica realizarea lui. Pentru a face economie de bani unele primării au o seră proprie pe care o folosesc pentru a creşte diversele plante ce urmează să fie puse prin oraş.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.