Plictiseală de miliarde de dolari

Vă dați seama cât de groasă este, dacă am ajuns să contorizăm plictiseala colectivă numărând în miliarde de dolari. Să luăm, de exemplu, zecile de jocuri de pe Facebook. Câte miliarde de ore de muncă (man hours) credeți că se pierd anual din cauza porcăriilor ăstora?

Sau, din sutele de jocuri masive de pe internet, câți bani credeți că ies? Miliarde de euro, pentru zeci de miliarde de euro pierdute prin productivitatea scăzută a indivizilor care se plictisesc în ultimul hal. Și, sincer, mi-e ciudă. Dacă miliardele astea de ore ar fi folosite pentru ceva constructiv, în două – trei decenii am combate sărăcia aia care ucide oameni, în două, trei decenii am combate cancerul și SIDA, iar în 100 de ani am putea coloniza o planetă.

P.S. Am fost un pic prea subtil. Bă, ăia de vă jucați jocuri de genul "Ce fel de frunză ești?" sau "Cum te-ar chema dacă ai fi delfin?", puneți naibii mâna să faceți ceva util, mă!

4 Comentarii

 1. Muzica Moldoveneasca 12 noiembrie 2010 la 00:00 - Raspunde

  nu e bine sa numaram banii altora– treaba lor cu banii lor ( ei sunt capitalisti )

  • Robin Molnar 12 noiembrie 2010 la 08:45 - Raspunde

   =D Nu cred că ai înțeles ideea articolului, dar e OK, perseverăm un pic. =D

 2. aNDRIIpOPA 12 noiembrie 2010 la 14:14 - Raspunde

  Ma enerveaza ca primesc "invitatii" cu duiumul pentru fel si fel de jocuri, care mai de care mai stupide pe feisbuc. Si nu se invata minte lumea chiar daca dau "ignore".

  • Robin Molnar 15 noiembrie 2010 la 08:58 - Raspunde

   :flame: Da, am început să primesc și eu, lucru care [url=http://www.robintel.ro/index.php/blog/personal/asa-ramane-omul-fara-prieteni-pe-facebook.html]mă scoate din sărite[/url]. :flame:

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.