Presa și-o face cu mâna ei

99,99% dintre papagalii care își dau cu părerea cu privire la calitatea presei de la noi n-au pus în viața lor mâna pe gazetele străine, să vadă ăia cum o duc, dar decretează invariabil că românii nu dau  banii pe calitate.

În primul rând, deși nu se compară cu marile cotidiane americane, neavând o sută de ani de tradiție publicistică, cotidianele românești precum Evenimentul Zilei sunt un fel de Gazeta Matematică comparativ cu suratele lor englezești, de pildă, sau cu cele spaniole acre sunt penibile pe 80% dintre pagini. În rest ,sunt doar proaste.

Presa și-o face cu mâna ei, după părerea mea. Dar și-o fac cu mâna lor peste tot în lume. Degradarea presei este, dacă vreți, un fel de valoare universală. Noi încă stăm cât de cât bine, că mai ai ce citi prin ziare. Vă jur, o fază aiurea din iarnă a fost de genul: luasem un ziar de la magazin, să aflu și eu chestii subtile despre cultura lor (este o metodă foarte eficientă). Am mai primit un ziar moca de la supermarket și mai aveam unul în cutia poștală.

Și din trei ziare tot n-am avut ce citi. Asta da performanță.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.