Promovarea TIFF

Tot citesc despre faptul că la TIFF se duce prea puțină lume, că sălile de cinematograf sunt pe jumătate goale și că e păcat, fiindcă sunt filme care merită văzute.

Ei bine, mi se pare un lucru firesc, câtă vreme:

  • Nu știi de unde naiba să iei bilete, că nu scrie nicăieri și toată lumea din promovare presupune că lumea știe sau are chef să caute…
  • Nu vezi trailere pe net. Dacă lumea ar vedea trailere, ar veni la filme. Dar nu s-a obosit nimeni să pună trailere pe YouTube, că asta ar fi treaba organizatorilor de la TIFF care ar trebui să aibă un canal dedicat pe YouTube sau Trilulilu, că tot este o companie locală.
  • Nu vezi afișe prin oraș, afișe pe care să scrie unde și ce va rula și prețul. Nimic. E la ghici. Scenariu: Merg la ghici. Dau 15 lei pe taxi, mai dau 30 de lei pe bilet să văd o porcărie de 45 de minute. Sigur, programul TIFF este pe net, dar la cinema mergi cu prietenii și decizi asta în timp ce mergi la o bere, văzând afișele prin oraș.
  • N-am văzut nicăieri pliante cu TIFF. Poate s-au împărțit prin câteva localuri, nu știu, n-am ieșit, dar nici n-am auzit despre asta. Și sunt sigur că dacă ar fi fost plinate aș fi primit unul (sau poate se dau doar în sala de spectacole?).
  • Nu știu sigur, dar o dau la pariu că organizatorii n-au vândut pachete de tipul weekend pass, de genul 50 de lei pentru toate spectacolele din weekend.

Îmi pare rău, dar singură, promovarea pe internet nu este suficientă. Și-apoi blogurile de nișă (cinematografie, filme, actori) n-am văzut să fi avut vreun tratament special (de genul: cazare, invitații, participare la evenimentele de culise) la TIFF, la un eveniment despre care bloggerii de nișă erau cei mai îndreptățiți să scrie.

Poate la anul, nu?

2 Comentarii

  1. lupeneanul 06 iunie 2011 la 13:09 - Raspunde

    nu vreau iar sa laud sibiul, dar la FITS, care tocamai s-a incheiat, s-au intamplat aproape toate chestile care le-ai spus mai sus 🙂 (inclusiv canal yotube). au pus foarte mult accentul pe promovare si le-a iesit. toate spectcolele s-au jucat cu casa inchisa iar la cele cu intrarea libera lumea se calca pe picioare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.