Respectul pentru lege

Tot vizavi de cazul lui Constantin Nicolesco, penalul șef al organizației județene a PSD Argeș. Susținătorii acestuia au început să protesteze împotriva unei hotărâri judecătorești.

Hai să analizăm un pic acest aspect și să vedem cam cât respect pentru lege au oamenii ăștia. Adică să contești o decizie a unui judecător, mai ales când dovezile sunt imposibil de ignorat, denotă o chestie extrem de jegoasă.

Cred și eu că ăla a făcut atac de cord. Și-a văzut imperiul prăbușindu-se, știa că urma să ajungă în închisoare falit. De la rangul de mic boieraș, cu o avere estimată la numai câteva milioane de euro.

Cred și eu că a făcut un șoc emoțional, că alții au furat mai mult și sunt bine mersi, nu ca el, cu perspective destul de sumbre la adresa libertății dumnealui. N-am reținut exact, dar cică este șef și la organizația județeană de Cruce Roșie. Mă gândesc că ia un  salariu și de acolo.

S-a mai spus la știri că ar mai lucra nu știu pe unde. Iarăși un salariu și acolo, vă dați seama. De ce să ia altul banii ăia și să nu facă nimic, când putea să-i ia și să-i bage în buzunarul propriu și să facă la fel de mult nimic?

Firește, colegii de partid care au fost susținuți financiar prin campaniile electorale, se dau cu fundul de pământ. Și toți comuniștii socialiștii au început să cârâie. Și fără a-i lua apărarea lui Băsescu, nu pot să nu remarc faptul că se fac presiuni politice evidente și nesimțite pentru a scăpa porcul de tăiere.

Fundamental, comuniști sau socialiști, bag de seamă că e tot aia. Că folosesc aceleași tehnici. În fine, suntem scuipați în ochi.

2 Comentarii

  1. TNH 28 ianuarie 2011 la 20:34 - Raspunde

    Eu nu pot să-i înțeleg pe cei care sunt și șefi de organizații prin partide, dar care mai au și unul sau două joburi. Păi dacă oamenii ăia lucrează 8 ore/zi la fiecare job, și mai dau și pe la partid, ei când mai dorm? E evident că nu se poate, deci clar trag chiulul pe undeva. Ar trebui să avem o lege care să împiedice astfel de situații, mai ales în cazul în care acele locuri de muncă sunt în instituții ale statului, că dacă se găsește vreun patron care să angajeze astfel de oameni, e treaba lui, nu deranjează pe nimeni.

    • Robin Molnar 28 ianuarie 2011 la 20:48 - Raspunde

      Dacă nu muncesc cu adevărat în nicio parte, pot să aibă 99 de joburi…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.