Sunt de acord cu creșterea bugetului SRI

Sunt de acord cu creșterea bugetului SRI, SIE, armată, ce vreți voi. Poate că este un lucru bun. La nivel pur teoretic, creșterea bugetului de siguranță și apărare națională este un lucru bun.

Doar că mie mi se pare că sunt bani aruncați degeaba, din simplul motiv că știm cine ne este dușmanul (Rusia), știm ce site-uri finanțează (o listă parțială aici), știm care-s oamenii care iau bani și cum se învârt banii, din ce direcție și prin ce oameni, prin ce ONG-uri și prin ce conturi, dar nu facem nimic în privința asta.

M-ați înțeles? Știm exact felul în care Rusia descoase fibra societății, dar nu facem nimic în privința asta, din motive care scapă oricărei analize logice. Adică, nu e logic să nu-ți aperi țara, nu este logic să tolerezi subminarea intereselor naționale și, pentru că a lucra pentru o putere străină este o faptă penală, nu este logic să nu răspundă nimeni pentru propaganda sovietică de pe la noi.

De asta zic, sunt de acord cu creșterea bugetului SRI, dar vreau să văd acțiune acolo unde chiar contează, nu tâmpiți jihadiști de Craiova, deși și ei ar putea fi importanți, ci jurnaliști și formatori de opinie plătiți să submineze România.

Dar credeți că asta se va întâmpla? Că, de exemplu, eu am depus la Parchetul Suceava o sesizare în care ridicam suspiciunea de trădare față de niște cetățeni, sesizare în care am trecut toate datele de identificare cerute de lege, pentru că nu sunt la prima sesizare, și mi s-a răspuns că nu m-am identificat în petiție. O_o

Nu e nimic suspect?

2 Comentarii

 1. Tudor 18 decembrie 2015 la 08:34 - Raspunde

  Sunt de acord si nu prea.

  Avand in vedere frica sub care am fost tinuti de Securitate in comunism si faptul ca e posibil ca multe persoane din vechile structuri securiste sa fi ajuns in noul SRI, parca nu ma simt OK ca bugetul lor sa fie crescut intrucat sunt sanse sa revenim destul de usor la ce era atunci.

  Pe langa asta, cu totii vedem cum alte tari au luat-o pe ulei dupa dezvaluirile date de Snowden si in loc sa reduca din numarul de interceptari ilegale, fac lobby incontinu pentru si mai multe drepturi. Ceea ce din nefericire am citit ca se intampla si la noi:

  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Justitie/SRI+poate+verifica+orice+calculator+fara+mandat

  Acuma nu mai sunt deloc OK cu cresterea bugetului SRI in conditiile in care abuzurile sunt mult mai usor de comis….

  • Robin Molnar 18 decembrie 2015 la 11:25 - Raspunde

   Să le verifice. Oricum se verifică, legea nu a oprit niciodată autoritățile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.