Un calcul pragmatic

În UK, în 2011 au fost cam 30 de milioane de turiști, ce au lăsat acolo cam 17 de miliarde de lire. Dintre acești 30 de milioane, cam 17 de milioane erau fumători și fumau, în medie, un pachet la două zile.

Un pachet de țigări costă în UK cam cinci lire, durata medie a călătoriilor în UK era cam de opt zile, deci un străin cumpăra în medie cam patru pachete de țigări din UK. Jumătate din prețul pachetului de țigări, cam două lire și jumătate, merge direct în bugetul asigurărilor de sănătate din regat, adică în jur de 170 de milioane de lire, per total.

Din cei 30 de milioane de turiști, aplicând o statistică generală a populației, optimizată pentru o perioadă scurtă de timp, putem spune că circa zece, poate douăzeci de mii de turiști care au vizitat UK anul trecut au făcut o formă de cancer, iar raportat la perioada scurtă de timp petrecută acolo, câteva zeci de oameni s-au îmbolnăvit în timp ce erau în Regat. Și, deși au cotizat indirect la bugetul de asigurări de sănătate, aceștia nu au avut dreptul la tratament.

Ce înseamnă asta?

Că un sistem, oricât de bun, nu poate fi perfect.

2 Comentarii

  1. joita lucian 24 mai 2012 la 18:15 - Raspunde

    Dap…iar daca vorbim de noi..de sistemul nostu si daca ar fi perfect….gasim noi varianta ocolitoare imediat..daca nici romanu nu e inventiv…!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.