Una despre alocațiile pentru tinerele mame

După părerea mea umilă, mă rog, sunt simandicos, nu doar după părerea mea, dar în fine, mi-ar fi greu să fac un copil și să aștept sau să am pretenția să-mi dea statul ceva bani ca să-l cresc. Sincer. Am învățat că în viață te poți baza doar pe familie și un cerc foarte redus de prieteni.

Mie, sincer, mi-a și frică să mă bazez pe stat. Nu să mă ajute, ci să nu-mi pună bețe în roate… Altfel, eu nu m-așl baza pe banii ăia.

6 Comentarii

 1. TNH 07 decembrie 2010 la 20:19 - Raspunde

  Asta-i o nimica toată. Am auzit la ceva ştiri că se lucrează la o lege care ar da voie angajatorilor să-i concedieze pe cei aflaţi în CIC (concediu de îngrijire a copilului), lucru ce mi se pare a fi culmea jegului uman. E foarte corect să concediezi omul înainte să intre în CIC dacă nu eşti mulţumit de el şi nu-şi face treaba pentru care îl plăteşti, iar în caz că nu ai apucat să faci asta, atunci o faci după ce omul revine în câmpul muncii. Dar în timp ce omul e în concediu nu ai motiv să-l concediezi, că nu vine la lucru ca să-ţi dea motive. Zic şi eu, ca un simplu privitor de pe margine. :eyebrow:

  • Robin Molnar 08 decembrie 2010 la 09:09 - Raspunde

   =D Nu o să se voteze așa o lege. Poate fi combătută în contencios administrativ în doi timpi și trei mișcări.

 2. Bogdan 08 decembrie 2010 la 23:28 - Raspunde

  Mai Robintel.. hai sa-ti spun eu ce zice nenea "statul" cand se duc doua persoane de sex opus la oficiul ala de stare civila:
  "..statul protejeaza si ocroteste FAMILIA SI COPILUL/COPII.."
  Adicatelea isi ia el un angajament fata de tine, angajament ce nu poti sa-l fentezi doar ca tu esti "statul".
  Cum ar fi daca legile ar fi interpretabile (nu ca nu sunt pentru unii), deci, legile interpretabile si pentru 99% din bobor? Sau ia sa platesc eu acum doar 10% impozit ca e criza si am nevoie de bani.. s’asa incetisor nu mai beneficiezi de nimic.. medicamente nexam, consultatii.. gratuite alea de genul de se uita in gat si-ti ia tensiunea, crese, gradinite nexam, dotari in scoli vivat aiureala, samd.
  D’aia zic iar, Romania nu devine mai buna pentru ca nu are de ce sa devina (exceptiile personale sunt doar ca sa intareasca regula)

  Iar cu baza in chestiunile statului sau suport de la el.. nimeni nu cred ca-si pune baza in asa ceva la noi dar sunt legi, sunt norme care trebuie aplicate. Daca le schimbi dupa cum bate vantul nimeni, oricat de destept nu-si mai poate planifica viata. Nu avem un plan, nu avem o viziune.. ma rog, nu au viziune, sunt limitati la ziua de maine.. cand pleasca mea ne vedem la un pahar de vorba? 😀

  • Robin Molnar 09 decembrie 2010 la 09:58 - Raspunde

   =D Da, tot statul, tot în constituție, zice așa: toți cetățenii sunt egali în fața legii. =D Hilar, nu?

 3. lili 09 decembrie 2010 la 00:31 - Raspunde

  imi pare o mare stupizenie sa faci copii fiindca domnia sa guvernul (nu stiu al catelea) binevoieste sa acorde timp de 2 ani o suma oarescare fericitilor proaspeti parinti.
  care 2 ani iata ca se reduc la unul, ca e criza, de!

  • Robin Molnar 09 decembrie 2010 la 10:02 - Raspunde

   =D Un copil aparține unui cuplu, atât. Sunt bărbat, nu aș putea să-i spun consoartei:

   – Dragă, hai să facem un copil.
   – Facem.
   – Da. Noi doi și statul.
   – Say what?

   Puii mei…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.