Una dură despre oameni

Mai de mult spuneam că nu suntem atât de departe de antichitate, pentru că încă suntem barbari și avem apucături care ar jena până și animalele (nu mai găsesc linkul). No, citind textul ăsta al lui Eftimie, m-am gândit un pic mai profund și am avut o revelație care m-a dezgustat profund.

În primul rând, să ne imaginăm lumea de acum 7000 de ani (deci cu 3000 de ani înaintea primului cod de legi). Credeți că pe-atunci existau termeni și norme precum: etică, incest, viol? Credeți că unii bărbați nu-și violau fii sau fiicele? Adică, no, e legea firii să vrei să o faci, iar dacă n-ai cu cine, iei pe cine apuci. Așa zice natura.

Vorba aia, doar ei erau stăpânii în casă. Să nu râdeți, se întâmplă și acum, d-apăi atunci. Ba, chiar, ținând cont că speranța de viață era destul de mică, cred că oamenii ăia, genetic identici nouă, erau și un pic pedofili, poate un pic mai mult. Ce, are fetița nouă ani (echivalentul la 15 – 16 ani în ziua de azi)? E bună, o luăm la tralala, poate chiar în familie, cu permisiunea tatălui care nu e exclus să ne imaginăm că era primul, frații urmându-l pe urmă, în ordinea descrescătoare a vârstei, în timp ce mama îi privește măcinând făina pentru cină.

Credeți că nu se nășteau copii? În unele cazuri avortul era făcut la nașterea făpturii, însă nu ar fi exclus ca avortul să se fi făcut cu pietre sau bătaie care, uneori, omorau și mama, biata victimă a unei umanități instinctuale și primitive.

Da, cred că suntem, totuși, departe de vremurile alea. Cel puțin în Europa.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.