Vânătoare de vrăjitoare

Văd reacțiile de la Arhi și Moș Călifar. Pe de-o parte le înțeleg, legea ce pedepsește vrăjitoarele care își greșesc previziunile pare ruptă din Evul Mediu. Da, dacă aș fi un străin și eu aș lua România la mișto.

Dar hai să lăsăm aparențele la o parte, hai să evităm sentimentalismele ieftine și hai să ne gândim un pic la efectele legii: s-ar putea să se reducă numărul de ipocrite vrăjitoare din România.

Într-o țară în care avem mai multe biserici decât școli, într-o țară în care religia primește mai mulți bani decât cultura (voi ați văzut cifrele de Ministerul Culturii și Cultelor, nu? Normal că nu, că nu sunt publice, ca să nu afle prostimea că pomana electorală se dă și în biserică), într-o astfel de țară, voi la ce legi v-ați fi așteptat?

Așa că da, salut decizia guvernului de a legifera un domeniu care ar fi trebuit să dispară acum 100 de ani dar care, din motive culturale, continuă să fie prezent în viețile noastre.

Da, cred că s-ar putea reduce din vrăjeala vrăjitoarelor.

6 Comentarii

 1. Traian 03 februarie 2011 la 07:54 - Raspunde

  Deci chiar te rog sa ma faci atent cand va functiona legea asta 😀

 2. ciresica 03 februarie 2011 la 08:45 - Raspunde

  Baaaiii voi nici acum nu v-ati prins de idee: sa va manance sfantul pacat sa mai spuneti ca domnii guvernanti nu fac nimic. Cum nu fac? Dau legi care sa amendeze vrajitoarele. In curand o sa ii ceara taxa lui Mos Craciun, o sa faca la gratar iepurele de Paste si tot asa. Of Of Of!!! Noroc cu mine ca va mai luminez :)))

  • Robin Molnar 03 februarie 2011 la 08:48 - Raspunde

   Păi să ne gândim un pic. Crăciunul? L-au impozitat excesiv iar comercianții îl vând la supra-preț. Paștele? La cât costă un miel cred că o să-mi iau niște icre negre, scap mai ieftin… =))

   • ciresica 03 februarie 2011 la 08:52 - Raspunde

    Ok, dar eu inca nu am auzit sa plateasca Mos Craciun impozit. Deeeeeeeciiii inca mai exista sperante :))

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.