Zic și eu

Tot aud la știri despre revolta publică în legătură cu tragedia (nu catastrofa) de la Maternitatea Giulești. Fiți atenți aici ipocrizie balcanică:

Copilașii ăia ardeau acolo ca șobolanii, iar oamenii circulau pe hol fără să încerce să-i salveze fiindcă, vezi Doamne, era fum., erau speriați sau mai știu eu ce.

Ce face? Nu știu, poate că habar n-am, dar eu, în loc să aștept să intervină pompierii, eu aș fi intrat să încerc măcar să-i scot. Poate aerul era prea fierbinte și n-aș fi reușit, nu știu. Dar aș fi încercat. Înțelegeți nuanța? Ăia n-au încercat, ăia au așteptat să treacă minute bune până să vină pompierii și să-i scoată ei, dacă nu fugeau afară ca furnicile.

Cred că dacă tu nu ești în stare să lupți și să riști pentru copilul tău, n-ai dreptul să-i ceri altcuiva să o facă, pompier sau nu.

Poate, totuși, greșesc cu ceva.

2 Comentarii

  1. claudia 24 august 2010 la 14:06 - Raspunde

    Nu, nu gresesti.Este adevarat, daca tu ca parinte nu lupti pentru copilul tau (insemnand inclusiv sacrificiul suprem), atunci nu ai dreptul sa ceri altuia sa lupte in locul tau.
    E groaznic ceea ce s-a intamplat acolo. Si mai groaznic este ca a trebuit sa se intample o astfel de tragedie pentru a se dezmorti sistemul. Abia de-acum inainte isi vor da seama guvernantii (sper) ca am ajuns ca, dpdv medical, sa concuram cu statele din lumea a treia.

    • Robin Molnar 25 august 2010 la 08:31 - Raspunde

      =) Nu știu ce să spun. Ăia din lumea a treia luptă, totuși, pentru copii. Ai lor sau ai altora. Noi încă suntem barbari. XD

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.