11 Comentarii

 1. Darael 24 iulie 2011 la 11:57 - Raspunde

  Eu am un singur argument: priveste documentarele Discovery referitoare la exploatarile similare. In urma a ramas un peisaj lunar. Sigur si acolo toti au promis ‘dezvoltare durabila’.

  Dar nu conteaza.
  Tu si toti cei ca tine sunteti furati de promisiuni fara acoperire, va ganditi ca banii o sa ajunga la locuitori. Cata naivitate. Miliarde au intrat in tara aceasta si noi am ramas doar cu plata lor…..

  Plictisit de faptul ca va vindeti tara – scuze, chiar aplaudati cand o distrug unii sau altii – nu am sa mai comentez. Nici nu o sa te intreb daca esti de acord sa iti bat obrazul cand Delta o sa fie distrusa dupa ce cianura o sa ajunga pana acolo….. nici unul ca tine nu se va considera vreodata responsabil.

  • Mihai Todor 24 iulie 2011 la 16:00 - Raspunde

   Nu vreau să fiu înțeles greșit și, în principiu, nu sunt de acord cu respectiva exploatare a regiunii Roșia Montană, dar, de asemenea, nu sunt de acord cu argumente lipsite de orice dovezi precum “Delta o să fie distrusă după ce cianura o sa ajungă pana acolo”. Exploatarea minieră din Valea Jiului a spălat cărbuni zeci de ani în Jiu, dar nu țin minte să fi urlat cineva că asta distruge Delta. Te rog, arată-mi și mie niște date concrete care susțin argumentul tău, măcar cât să pară plauzibil…

  • TNH 24 iulie 2011 la 16:44 - Raspunde

   Să spun sincer, nici eu nu sunt de acord cu exploatarea. Dacă planul atât de bine pus la punct al RMGC a rezolvat problema poluării, a siguranței în zonă, a patrimoniului istoric și mai știu eu ce mai era, rămâne întrebarea de bază, respectiv e normal să consideri că statul este incapabil să exploateze singur și să gestioneze banii rezultați, dar că e capabil să gestioneze transparent procentul primit de la cei ce exploatează?

   După cum se vede foarte bine, autoritățile statului sunt cel mai prost gestionar evăr, inclusiv în cazul altor resurse naturale date până acum în exploatarea altora. Deci nu mă aștept să se doteze spitale cu banii de la RMGC, nu mă aștept să se construiască autostrăzi, nu mă aștept să văd investiții sau punerea în practică a unor proiecte. Iar la sfârșit o să rămânem și cu banii cheltuiți deampixu’ și fără resurse. Și toate astea în condițiile în care aurul de acolo nu ruginește în ăștia 700 de ani pe care îi mai avem de trecut până învățăm și noi să nu ne mai dăm singuri cu tesla-n ouă.

   Cine știe, poate autoritățile statului știu ceva despre vreun proiect pentru descoperirea pietrei filozofale și se tem că în scurt timp aurul descoperit în natură va fi inutil și prea scump de exploatat, moment în care nimeni n-o să mai vrea să cumpere aurul de la Roșia Montană.

   În fine, am scris kilometri pe tema asta și cred că acum e ultima oară. Mă simt cu conștiința împăcată și nu știu dacă are sens să-mi consum neuronii degeaba. Te rog frumos sa iei exemplu de la mine, dragă Darael, și să ai grijă de sănătatea ta. Tu ar trebui să știi cel mai bine că celulele nervoase nu se regenerează, nu mă face să-mi fac griji.

   P.S. Ar fi fain să ne putem vinde țara unor gestionari mai buni. Azi un munte, mâine o câmpie, poimâine un râu, răspoimâine 3 km de țărm. În scurt timp s-ar vedea diferența.

   • Robin Molnar 24 iulie 2011 la 22:50 - Raspunde

    Dar nu statul trebuie să fie principalul beneficiar al banilor de la RMGC, ci comunitatea de acolo, care comunitate trăiește într-o sărăcie orbitoare.

  • Robin Molnar 24 iulie 2011 la 22:43 - Raspunde

   În zilele următoare, dacă vei avea deschiderea necesară, îți voi arăta de ce nu ai dreptate. Dar, până atunci, discursul tău are câteva greșeli de logică:

   1. Ai văzut pe Discovery. Ce? Ai fost acolo? Ai citit proiectele?
   2. A zis cineva că banii ăia merg la oameni? De ce ar trebui să meargă la oameni și nu la ăia care fac investiția?
   3. Când cianura de la RMGC o să ajungă în Deltă, o să-mi fac harakiri cu mâna m,ea, sub povara conștiinței.

   Nu-i așa că noi, ca popor, nu trebuie să ne vindem țara?

 2. dan ghemes 25 iulie 2011 la 13:22 - Raspunde
 3. crinutza 27 iulie 2011 la 09:40 - Raspunde

  @Robin Molnar din comentariile tale de mai sus am retinut ca:

  ” A zis cineva că banii ăia merg la oameni? De ce ar trebui să meargă la oameni și nu la ăia care fac investiția?”
  si
  “Dar nu statul trebuie să fie principalul beneficiar al banilor de la RMGC, ci comunitatea de acolo.”

  Care din pareri o sustii totusi?

  • Robin Molnar 27 iulie 2011 la 10:08 - Raspunde

   Păi pe ambele, întrucât nu se exclud. Grosul nu merge la oameni, nu merge nicăieri, că se cheamă cost de exploatare…

 4. Molnar Bianca-Andreea 29 iulie 2011 la 07:02 - Raspunde

  O sa postez eu luni pe blog poze cu alta exploatare de la Rosia Montana.
  Chiar imi pare rau ca te-ai dat de partea RMGC. Stiu sa te duca cu vorba, nu?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.