Aritmetica idealurilor

Din greșeală, în timp ce-mi făceam sumarul bagaj, mi-am găsit mapa cu diplome, diplome pe care le văd ca niște simboluri menite să reamintească oricui, în cazul în care ar fi necesar, faptul că nu sunt un ratat, că am făcut și că voi face ceva și în continuare cu viața mea, mapă organizată ca o etalare a unui potențial folosit din plin.

N-am fost și nici nu voi fi genul de om delăsător, și o spun fără lipsă de modestie, dar am fost și sunt privilegiat și binecuvântat, pentru că beneficiez de a harul de a înțelege că lucrurile trebuiesc făcute, de a înțelege de ce lucrurile trebuiesc făcute. Felul în care acestea trebuiesc făcute, însă, îl învăț. Este un proces continuu, plăcut, pasional.

Privind fiecare diplomă în parte, îmi aminteam de efortul depus, de sacrificii, de țeluri și de visele la care am renunțat pentru a ajunge în posesia unei foi, în speță a unui simbol al succesului. Pentru unii ar putea fi doar a altă foaie de carton. Pentru mine este rezultatul unor adunări și scăderi simbolice.

Și totuși, gândind retrospectiv, simbolurile astea au valoare mai mare decât visele la care am renunțat? Mă întreb. Care este aritmetica corectă a idealurilor, a viselor?

2 Comentarii

  1. Molnar Bianca Andreea 07 aprilie 2010 la 01:00 - Raspunde

    Si eu mi-am gasit diplomele cand am fost acasa. Si imi sunt dragi. Dar nu pot sa zic ca am renuntat la vise, sau ca am facut sacrificii. Is diplomele din scoala generala 1-8 si diplomele de la concursuri de radiogoniometrie. A fost ceva ce mi-a placut. nu a trebuit sa renunt la altceva pentru asta. =D

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.