Dacă stai să te gândești, umanitatea este ceva minunat!

Mi-ar plăcea să am mai mulți bani, însă nu de dragul de a-i avea, ci pentru că mi-ar plăcea să merg într-o excursie în cotloanele lumii, în locuri unde oamenii trăiesc precum acum 6,500 de ani.

Știu că sunt oameni care trăiesc precum în vremurile străvechi, întrucât am văzut variate fotografii de la National Geographic cu așezări de lut din Africa Centrală și chiar mi-ar plăcea să merg până acolo, să văd cu ochii mei, să înțeleg cu mintea mea, să trăiesc experiența de a cunoaște cu viziuni moderne oamenii străvechi.

Asta ar fi o experiență formativ – educativă colosală, ar fi un fel de schimb cultural extrem în care un tehno-tocilar se întoarce la umanitate prin contactul cultural cu sămânța străveche a umanității, cu niște grupuri de oameni care trăiesc precum în epoca bronzului sau chiar mai primitiv.

Gândiți-vă, este ca și cum aș călători înapoi în timp, fără a călători în timp, iar roadele cred că ar fi pe măsură, ar fi revelatoare pentru oricine cu mici înclinații filozofice. În fond, acum, azi, cei ce citim asta, cine suntem noi?

Dacă stai să te gândești, umanitatea este ceva minunat prin diversitatea ei inimaginabilă.

6 Comentarii

 1. Anca Tanase 14 august 2012 la 10:41 - Raspunde

  si daca se hranesc cu oameni, parpaliti la foc mic?

  • Robin Molnar 19 august 2012 la 15:03 - Raspunde

   Cred că europenii nu-s pe gustul lor. Sunt plini de E-uri. =))

 2. joita lucian 14 august 2012 la 21:19 - Raspunde

  Acelasi vis il am si eu sa calatoresc peste tot in lume si sa ….fotografiez…sa fac ceva inedit doar ca am ajuns precum sclavii sa ne bucuram ca avem ce manca si….sa uitam sa traim sa calatorim sa vedem lumea…!

 3. Camelia 15 august 2012 la 15:10 - Raspunde

  Chiar ma regasesc in ce ai scris tu! Sunt de parere ca cel mai bun lucru pe care il poti face in viata este sa calatoresti!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.