Declarație

[La câtă corupție se găsește prin Cluj, articolului acesta să-i zicem… asigurare. Adică, nu mi se poate garanta că, după ce-am sunat la 112, n-am fost vândut.]

Subsemnatul Molnar Robin-Nicolae, domiciliat în Petroșani, Str. **********, Bl. *, Sc. *, Et. *, Apt. *, jud. Hunedoara și rezident în Cluj-Napoca, Str. ***********, Bl. *, Apt. *, jud. Cluj, posesor al CI seria HD, nr. ******,

Declar următoarele:

În data de * **** 2014, aflându-mă pe Str. ********* din Cluj-Napoca la intersecție cu ***********, peste drum de ***** și de *********, întrucât o anumită activitate se desfășura în parcarea supermarketului, am privit peste drum să văd ce se întâmplă.

Peste câteva momente, întrucât s-a făcut roșu la semafor pentru direcția de mers spre stânga, recte spre bd. ****, pentru vehiculele venind dinspre ***********, într-una dintre mașinile din trafic, o camionetă/ dubă mare, americană, albă, probabil Dodge de generație mai veche, autoturism cu numerele de Bulgaria ***********, un pasager aflat pe a doua cea mai din spate banchetă de pe locurile din stânga mi-a atras atenția.

Deși autoturismul avea geamuri fumurii sau o folie de culoare maro, întrucât soarele se afla la apus, avea un unghi de incidență care să-mi permită să văd ceea ce am văzut: pasagerul menționat ținea în mâna stângă un pistol și-l învârtea în jurul axei date de linia țevii, ca și cum s-ar obișnui cu arma, după care – cu mâna dreaptă – a procedat într-o manieră asemănătoarea tragerii piedicii de siguranță.

Cumva, pasagerul din spate s-a prins că l-am văzut mânuind arma, astfel că a coborât pistolul spre genunchi, în timp ce se uita la mine.

Inițial, întrucât mașina făcea stânga spre Str. ****, am crezut că văd o mașină de poliție, în misiune. Însă când m-am uitat la volan, am văzut un individ cu pielea albă și ochelari negri de soare, deci fără uniformă, aspect care mi-a dat de bănuit.

Văzând aceasta, am rugat-o pe numita *** ********, domiciliată în ********, Str. *********, Bl. *, Et. *, Apt. *, jud. ******, care mă însoțea la plimbare prin oraș, să ia de urgență numărul mașinii, lucru pe care negreșit l-a făcut.

Imediat ce mașina albă – cu numere false, după părerea noastră – a virat spre stânga, ne-am refugiat într-un cort electoral roșu din vecinătatea intersecției, peste drum de filiala *********, și am sunat la 112, fiind pus în legătură cu cineva de la Secția * de poliție din Cluj-Napoca, cu o oarecare întârziere, apelul telefonic terminându-se la ora **:**, după ce a durat în jur de * minute.

După aceasta, am pornit pe jos, pe str. ****, spre str. *******, pe partea stângă a sensului de mers dinspre ****.

La un moment dat, după ce am trecut de intersecția cu str. ******* și apropiindu-ne de ******* *******, am avut senzația că suntem urmăriți, întrucât cineva mergea în spatele nostru la doi metri, ascultând ce povestim – iar noi povesteam despre acest incident, întrebându-ne unde se duc, dacă au virat spre str. ****** – fapt care m-a făcut să-mi iau partenera de mână și să ne oprim pe partea dreaptă a trotuarului, propunându-i să mergem spre *****.

În acest moment, individul mic de înălțime, puțin grăsuț, tuns scurt și cu păr șaten, cu un ghiozdan ponosit, prost îmbrăcat și cu căști în urechi – și pe care-l bănuiam că ne urmărea – a trecut de noi și s-a oprit la o depărtare de doi metri, așteptându-ne, pentru ca apoi, peste câteva secunde bune, să plece mai departe și să intre în ********, situație care ne-a făcut suspicioși, silindu-ne să ne întoarcem înapoi spre intersecția cu str. **** pentru a trece strada în siguranță și pentru a ocoli prin spatele ********, pentru a ajunge la reședința noastră mai sus menționată.

Între timp, se pare că am fost sunat de două ori de către colegii Dvs. de la Secția *, dar în atare situație n-am auzit nici telefonul și nici n-am putut răspunde, ajungerea la siguranța reședinței fiindu-mi prioritară.

Ca atare, neavând certitudinea că individul pe care l-am văzut cu arma în mână n-a aflat deja unde suntem și cu teama că acesta s-ar putea să ne recunoască și să ne facă rău, aceasta este declarația pe care o dau, o susțin și o semnez electronic, cu transmitere prin e-mail – datorită orei târzii la care a fost redactată – cu mențiunea că vă stau la dispoziție și la numărul de telefon ********** (Robin).

Cu stimă,
Robin Molnar

1 Commentariu

  1. Manuel 15 iulie 2014 la 06:16 - Raspunde

    Grija mare. De obicei evit sa fiu prea curios.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.