Două faze cu OMV

Vineri dimineața mi-am spălat mașina la OMV Hunedoara. Eram în drum spre Pianu, benzinăria respectivă știam că-i non-stop și cum am plecat de dimineață, am zis că pot să-mi spăl, repede și bine, mașinuța acolo.

Dar n-a fost să fie!

Niciodată n-am văzut pe cineva muncind cu mai puțină tragere de inimă, mai lălăit și mai în dorul lelii, precum în dimineața aceea. Asta, desigur, după ce dumnealui muncitorul a binevoit să apară, la insistențele șefei de acolo, o băbătie fără ecuson de m-am prins că-i șefă prin atitudinea de matroană de aprozar pe care o avea. Și prin lipsa oricărei uniforme.

Nu se poate să speli aproape o oră la un Smart cu două locuri (bonul e de la ora 07:52, observați la ce oră am dat pe Twitter) și să ai și spălătorie automată pentru exterior! Nu ai ce să freci o oră la un Smart. Nu ai unde, că nu ungi motorul pe interior, prin țeava de eșapament.

No, după ce că ăla se mișca în reluare, de m-apucaseră toți dracii, a și curățat prost – așa prost puteam face și eu, mie îmi trebuia lună – și, pentru că eram doar un fraier în trecere, în timp ce ăla o lălăia cu mașinuța mea, la un moment dat s-a dus să-i facă exteriorul altui client, care era și el la rând.

Adică, ați citit bine, în timp ce-mi curăța interiorul, angajatul m-a lăsat baltă până a supervizat operațiunea de curățire exterioară a altei mașini, de am rămas prost. La OMV Mărăști (Cluj), în 20 de minute eram și spălat și alimentat și plecat.

Servirea mesei la OMV Hunedoara - Mi-a plăcut că masa a fost ordonată

Servirea mesei la OMV Hunedoara – Mi-a plăcut că masa a fost ordonată

Nu zic, la OMV Hunedoara servirea la masă a fost OK, iar cea care a făcut aranjamentul mesei mi-a arătat imediat că are IQ-ul mare, peste 120, prin felul perfect ordonat în care am găsit masa (îmi place foarte, foarte mult când masa este pusă ordonat!), lucru care m-a mai calmat și m-a făcut să trec peste faptul că mâncarea, deja, s-a răcit (de la 07:52 la 08:56, cred și eu). Desigur, și atitudinea plină de curtoazie a domnișoarei care m-a servit a contribuit și ea la calmarea mea. Am înțeles că dumneaei a priceput că m-am înfuriat, respectiv de ce m-am înfuriat și, în contrapondere, am încercat să nu fiu pe-atât de tăios pe cât, în asemenea circumstanțe, în mod natural aș fi.

***

Astăzi, iarăși, la OMV Mărăști (Cluj). M-am dus să-mi fac ro-vignetă, că-mi expirase în cursul nopții.

Dom’ne, duduia de m-a servit nu putea să fie mai puțin lipsită de vlagă – era, totuși, miezul zilei – și mai plictisită. Desigur, eram singurul client și – da – sunt un tip, în general, neinteresant. Chiar și așa…

O salut, îi spun pentru ce am venit, nu mă salută, mă redirecționează spre altă parte a stației, la ghișeul OMV Services (Ce stupid! Ăla care a venit cu ideea este un idiot! Nu am nevoie să mă plimb prin stație, când vreau să rezolv ceva!) unde, tot ea, plictisită și cu neuronii amorțiți de repetitivitatea sarcinilor de serviciu m-a servit.

Nu-i cer să-mi zâmbească – era drăguță! – nu-i cer să mă trateze ca pe un mare domn, dar măcar să-mi răspundă la salut și să nu-mi inducă o stare apatică de letargie. Aia da, pot să-i cer.

Am plecat profund mâhnit de asemenea maniere.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.