Falling down

Astazi a fost o zi nasoala rau, da’ rau de tot, precum cea a actorului din filmul care da numele articolului…

Sa zicem ca ziua a fost cum a fost, si cu bune si cu rele:

1. Am vrut sa trimit un fax, si deabia am reusit.

2. Am cautat toata ziua niste acte care, evident, erau acasa. 

3. Mobilul meu a fos calcat de una bucata duba de 3.5 tone marca Mercedes. Eram atasat de el, chiar daca era doar un Siemens A75. Sper ca sfantul Sony sa-l plimbe pe veci pe verzile pasuni ale Panasonica (chestie de Fallout BoS). 

4. N-am putut intra in casa pentru ca frate-mio Rolly a blocat neintentionat usa. Si suna la usa, suna la telefon, bate’ ca animalu’ in usa… pana la urma ma aude si deschide. 

 Plec cu treaba, ma intorc, in fine. Mai aveam ceva de facut. Iaca ma roaga un prieten ieri sa duhovnicesc un calculator de la o firma pe care se afla bilantul contabil. Incerc calculatorul cu pricina… nimic. Vedea HDD-ul si tot, da’ Windows nu pornea. Deloc. Bag eu CD-ul meu minune cu Windows XP Preinstalled Environment care merge si pe cea mai bulita rasinta posibila (ma rog, orice calc pe care merge XP-ul). La fel, ecran albastru, cum ca nu e buna configuratia. OK. Intru in BIOS si-l fac 486. Strepsils. La fel: ecran albastru. Il sun pe om si-i explic chestiunea. Si eu doitoc! Bag hdd-ul din calculatorul respectiv la mine pe “mainframe”:

5. Si pusca, cu flama, HDD-ul respectiv, un Maxtor DiamondMax Plus 9 80GB ATA 133, la mine in calculator. Noroc ca eram pe faza si am taiat alimentarea direct din priza (am o priza cu protectie, intrerupator, chestii). 

De-abia de-abia am reusit sa pornesc rasnita mea. La momentul la care scriu aceste randuri vreau sa spun ca sunt deshidratat, transpir ca un porc si-mi tremura genunchii.

Rasnita mea este un AMD 64 X2 4000+ cu 4GB DDR2 800 (PC 6400) de RAM. Da’ e mai interesant cate fire intra la mine in calculator: 7 audio, 2 LAN, 4 USB, 1 tastatura, 1 video si 1 Firewire (IEEE 1394). Bine ca nu mi-am pus si cablul de joystick (10x 314ra2) ca lesinam. Ar mai fi de pus si telecomanda de la PC (1 COM) si eventual sa-mi iau un TV tuner (are si ala 2 cabluri: TV in si audio out). Sau un modem.

Da’ eu tot simt ca n-am conectat ceva:

  • 1 webcam: conectat da’ neinstalat;
  • 1 hub USB cu 4 porturi;
  • 1 PSP;
  • 1 cititor de carduri de memorie.
Si inca mai am atata treaba azi… 
 
P.S. Va recomand sa vedeti filmul. Cate face un om cand nu mai suporta sa fie impins…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.