Îmi iubesc țara, dar…

Îmi iubesc țara. Dar îmi doresc să am copii, la un moment dat. Și trebuie să mă întreb: – Oare chiar vreau ca aceștia să vină pe lume și să trăiască într-o țară care nu-i poate ajuta nici măcar cu un diagnostic corect, nu dacă, ci atunci când inevitabil se vor îmbolnăvi?

Îmi iubesc țara, dar trebuie să mă întreb dacă vreau să muncesc o viață întreagă pentru o pensie de mizerie, sistemul de pensii private fiind jefuit legal și sistematic, furându-mi fățiș tihna viitoarei pensii, dacă o apuc. Nu mă aștept ca vreodată să ies la pensie în accepțiunea clasică, probabil că voi munci toată viața. Dar trebuie să mă întreb dacă accept ca România să mă umilească cu o pensie de mizerie atunci când voi fi bătrân și când nevoia mea de bani va fi cea mai acută. Azi pot alege să nu beau o bere sau să nu mă duc în vreo excursie, dar atunci voi putea alege să nu-mi iau tratamentul?

Îmi iubesc țara, dar trebuie să mă întreb dacă vreau să muncesc pentru o casă cam treizeci de ani, îmi iubesc țara, dar trebuie să mă întreb: -Nu cumva ambiția mea de a mă opune prostiei din țărișoara asta le va face rău urmașilor mei?

Îmi iubesc țara. Dar ce fel de viitor pot să le ofer copiilor mei, atunci când eu însumi nu mai am speranță?

Îmi iubesc țara, dar trebuie să mă gândesc ce-mi rămâne de făcut, văzând că ea nu mă iubește. Accept să sufăr de dragoste neîmpărtășită, sau sunt moralmente liber să-mi găsesc altă țară care să mă iubească?

10 Comentarii

 1. Anca Tanase 02 august 2012 la 18:12 - Raspunde

  Esti liber sa gasesti alta tara, si chiar ti-o recomand, am 60 de ani si e prima data cand spun asa ceva. Daca as fi avut 20 de ani mai putin, jur ca acum as fi plecat, chiar de-ar fi trebuit sa spal strazile tot restul vietii.

 2. Normalitatea 02 august 2012 la 19:58 - Raspunde

  O sansa avem si noi, suntem in UE. Poate ne mai trag ei dupa ei… Clar daca ai sansa ca roman sa pleci dincolo, nu e nimic sa te opreasca, nimic logic. Atata ca daca ai un sot/sotie, familie, se complica lucrurile cu plecatul. Ce faci atunci?

  • Robin Molnar 19 august 2012 la 14:20 - Raspunde

   Nu UE ar trebui să ne tragă în sus, ci voința populară.

 3. Bogdan 03 august 2012 la 02:04 - Raspunde

  Ca unul care are o fetiţă de +5 ani îţi spun sincer că ţara asta se şterge la dos întâi cu dragostea ta faţă de ea iar ca totul să fie complet, îţi arată în fiecare minut cât de dobitoc şi inconştient eşti de ai adus pe lume AICI un copil. Copilul tău, singurul lucru ce poartă mai departe o fărâmă din tine.

  Aşa ca dacă te gândeşti la o viitoare familie cu copil (copii), bagajele plus eventual viza trebuie să le ai deja la uşă.

  PS – Îmi cer scuze pentru limbajul poate nu tocmai decent.

  • Robin Molnar 19 august 2012 la 14:22 - Raspunde

   Mie mi se pare un limbaj decent, ținând cont de circumstanțe.

 4. Allure 03 august 2012 la 04:11 - Raspunde

  Păstrează-ți dragostea față de țară – ea nu are vină, oamenii o duc de rîpă -, însă urmează-ți interesul, pentru binele tău și al familiei pe care o vei întemeia. Ești liber să o faci; cu cît mai repede, cu atît mai bine.

  • Robin Molnar 19 august 2012 la 14:24 - Raspunde

   Aș vrea să am un contraargument irefutabil, dar n-am.

 5. joita lucian 06 august 2012 la 15:37 - Raspunde

  Pai cam toti ne iubim tara ..dara daca am avea o portita de evadare am uza de ea…asta este povestea cu dragostea de tara!

  • Robin Molnar 19 august 2012 la 14:38 - Raspunde

   Păi ce iubire mai e și aia? E ca și cum ai ceda primei tentații.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.