14 Comentarii

 1. Lexa 28 aprilie 2012 la 13:49 - Raspunde

  Omul este un actor pe scena societatii. In functie de legile care guverneaza societatea, in functie de grupul in care ne aflam, ne asezam masca adecvata situatiei. Raman la parerea ca nu putem sa cunoastem cu adevarat un om decat daca il observam in mai multe ipostaze, in mai multe “roluri” sociale. Si nici atunci cunoasterea nu se realizeaza pe deplin, ci mai degraba ni se dezvaluie bucatele din Sinele sau.

 2. ciresica 28 aprilie 2012 la 16:38 - Raspunde

  “cu cam sincer în relația cu ceilalți.” — de modificat 😀

  Eu iti mai pot aduce si alte calitati: stii sa iti apreciezi prietenii (nici nu mai stiu de cate ori i-ai multumit lui Mihai pentru ajutorul pe care ti-l acorda), stii sa fii un romantic incurabil (dovezile stau in poezii si in modul in care vorbesti despre gazela ta), un bucatar desavarsit (nu doar o data am salivat la retetele tale) si un curios incurabil (ai luat lectii de tango, acum faci cursuri de arta fotografica).

  Cine a zis ca esti arogant inseamna ca nu a trecut nici macar o data pe acest blog si nu a purtat o discutie matura cu tine.

  Zic si eu.

  • Robin Molnar 04 mai 2012 la 08:31 - Raspunde

   Poate că nici eu n-am știut să mă desfășor…

   • ciresica 04 mai 2012 la 20:53 - Raspunde

    Eu nu cred ca este cazul. Si chiar daca nu ai stiut sa te desfasori era simplu daca iti atragea atentia asupra acestui fapt si lucrurile erau mai simple

    • Robin Molnar 09 mai 2012 la 07:42 - Raspunde

     Prefer să cred că eu am o problemă.

     • ciresica 09 mai 2012 la 20:47 -

      Prefer sa crezi ca altii au o problema

     • Robin Molnar 21 mai 2012 la 19:25 -

      Este foarte drăguț din partea ta!

 3. Mihai Todor 28 aprilie 2012 la 18:38 - Raspunde

  Există și oameni a căror avuție este inteligența și, în același timp, comportamentul lor lasă multe de dorit. Permite-mi să-ți ofer un exemplu:

  Ieri am fost la o întrunite oficială pe tema criptării complet homomorfice, unde au participat o parte dintre cei mai deștepți oameni care lucrează în acest domeniu: matematicieni renumiți și cercetători faimoși. Ei, bine, întrunirea a constat în trei prezentări foarte tehnice, intrând în multe detalii matematice despre care nu am auzit în viața mea. În fața mea, în primul rând, se afla un moș de vreo 70 de ani, extrem de inteligent, un matematician faimos al cărui nume îmi scapă. Cum a început a 2-a prezentare, dânsul a scos din buzunar cutiuța de ață dentară și a început să-și curețe dinții cu gura căscată până la urechi, în timp ce prezentatorul se chinuia să ne arate niște formule. Apoi, cum acest prezentator nu se descurca prea bine, către sfârșitul prezentării sale, văzând că și-a depășit timpul și că lumea nu reușește să-l urmărească, ne-a anunțat că mai are niște lucruri de spus, dar sare câteva din ele și termină imediat. Moșul din fața mea, plictisit, îi spune direct: “I think you should stop now.” Omul a încercat totuși să continue și să își termine prezentarea, din respect pentru restul persoanelor prezente în sală, probabil…

  Ei bine, știu cu certitudine că tu nu faci parte din această categorie de oameni îngâmfați, dar vreau totuși să subliniez că inteligența nu implică mereu noblețea persoanei.

  • Robin Molnar 04 mai 2012 la 08:32 - Raspunde

   Cam nasol exemplul tău. 🙁 Bănuiesc că se întâmplă și la case mai mari, nu doar în mediul academic românesc.

   • brontozaurel 04 mai 2012 la 09:00 - Raspunde

    Dar nu mai e vorba de mediul academic romanesc, ci de cel din tara lalelelor, care pana acum s-a dovedit a fi a ratustelor 🙂

   • Mihai Todor 04 mai 2012 la 11:40 - Raspunde

    Yeap, tocmai, chiar e vorba de casele mai mari.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.