12 Comentarii

 1. ciresica 07 martie 2011 la 20:20 - Raspunde

  “și cu siguranță sunt extrem de puțin tolerant față de nesimțire, lene, prostie”– iti zic ceva: astfel de atitudini nu au parte de toleranta. Sunt sigura ca nici o persoana nu ar tolera prostia.
  Cat despre restul.. poate ca te apuca melancolia si spui in sufletul tau: pe vremea mea nu era asa. Asemenea cuvinte le spun si eu. Singura diferenta este ca eu am invatat sa le ignor. Nu stiu daca este de bine sau este de rau, dar sunt sigura ca m-as imbolnavi de nervi daca m-as gandi in fiecare zi la schimbarile mai putin pozitive [din punctul meu de vedere].
  Sunt sigura ca daca ai da peste o persoana “nesimtit” de politicoasa ai ajunge sa iti pui niste semne de intrebari: oare joaca teatru, oare este sanatoasa la cap?
  Din pacate, societatea in care traim nu ne permite sa fim 100 % politicosi.
  Parerea mea 😀

  • Robin Molnar 07 martie 2011 la 20:40 - Raspunde

   Da, mi-a plăcut mult asta, deci subscriu 100%:

   Sunt sigura ca nici o persoana nu ar tolera prostia.

 2. TNH 07 martie 2011 la 20:32 - Raspunde

  Și eu am problema asta, dar încerc s-o las mai moale. N-am nimic cu ăia proști în sensul că nu-s copți la minte (kinderi care se hăhăie în limbaj nearticulat, posesori de haine ca niște zdrențe cool, tineri aiuriți care blochează trotuarul – așa-s ei, o să se deștepte cu timpul), ci cu ăia nesimțiți:
  – șmecherași care se fac că se împiedică de tine, pe care îi articulez cu o poșetă în cap
  – hipsteri care aruncă hârtii pe jos, pe care îi pun să-și ducă gunoiul la coș – funcționează dacă îi faci de cacao în public
  – plictisiți care ascultă manele în locuri unde n-ai cum să-i eviți și care se potolesc rapid când îi anunț că ori încetează ori le sparg eu telefoanele (o fi foamea mare, dacă singurul argument care merge e că-i lași fără unealtă)
  – cerșetori pe care îi trimit la muncă – oricum nu se duc, dar măcar nu primesc bani nici de la cei ce se află în apropiere
  – bătrânei care se înghesuie în mijloacele de transport în comun exact în perioadele mai aglomerate ale zilei, cărora nu pierd ocazia să le spun să-și aleagă alte ore de plimbat prin oraș dacă nu le convine, că oricum sunt la pensie și n-au alte activități.

  • Robin Molnar 07 martie 2011 la 20:41 - Raspunde

   Frumoasă clasificare, da. Doar de curiozitate: câte kilograme are poșeta ta? =))

   • TNH 07 martie 2011 la 20:50 - Raspunde

    Maxim 1 kg, că nu e bine să fie prea grea din cauză că suprasolicită umărul. Aici contează rușinea îndurată, umilința de a fi pus la punct când ești cu gașca, în fața căreia vrei să pari macho, trendy, cool. În plus, copiii sunt foarte nemiloși, râd cu sete de cel care și-o ia pe coajă, indiferent că e prietenul lor sau nu.
    Psihologia va fi utilă mereu, ascultați la baba TNH, că știe ce spune.

    • Robin Molnar 07 martie 2011 la 21:06 - Raspunde

     Am înțeles, o să încerc să țin minte pe viitor. Chiar dacă n-am poșetă.

 3. ocsike 07 martie 2011 la 20:37 - Raspunde

  Stai aşa…
  Tolerenţa nu are nimic cu înţelepciunea acumulată odată cu înaintarea în vărstă… tinerelule.
  Din contră, înţelepciunea acumulată odată cu trecerea timpului, te face mai puţin tolerant faţă de anumite lucruri sau idei. Ce ai avea de pierdut dacă susţi anumite idei, cunoştiinţe acumulate prin experienţă proprie ?

 4. joita lucian 08 martie 2011 la 10:02 - Raspunde

  Termenul cel mai potrivit Robin este sa fii indiferent la ceea ce nu te priveste…crede-ma ca si eu eram haiduc…si facem dreptate prin “codrii” patriei dar…am dat cu capu de sus…de m-am linistit….eu cred ca e semn de intelepciune nu batranete!

  • Robin Molnar 08 martie 2011 la 11:15 - Raspunde

   Dacă aș fi indiferent la chestiunile care nu mă privesc, aș fi suficient de tolerant încât să dorm, lăsând națiunea să nască monștri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.