Întreținerea mică…

E greu cu vecinii când ai întreținerea mică, vă spun eu. Fiindcă se pot isca multe discuții interesante cu și despre tine, când ai întreținerea mică.

Astfel, de câteva ori nu m-am întâlnit cu administratoarea, la muncă fiind, ea punându-mi citirile apometrelor in burtă, conform ritmului de până atunci. Numai că între timp m-am modernizat tehnic, consumul de apă caldă și rece scăzându-mi dramatic.

Mă rog, a crescut consumul de apă rece până la cinci metri cubi pe lună (cred că am uitat un robinet deschis sau ceva), dar la consumul de apă caldă de-abia acum am ajuns la indicele contorului. După trei luni în care s-a tot regularizat din urmă.

Alaltăseară, vizibil jenat de situație, îi spun:

– În ciuda consumului dubios de mic, să știți că eu mă spăl!

[Râde] – Asta Dumneavoastră știți!

Dacă mașina de spălat folosește șaptezeci și cinci de litri la un ciclu de spălare, iar mașina de spălat vase doar opt litri de apă rece, eu făcând duș cu apă călduță (că nu-mi place fierbinte), oare cam ce consum pot să am?

Mă puteți condamna că mă gândesc să las apa caldă pornită mai mult, măcar să nu mă fac de cacao?

12 Comentarii

 1. zoologika 10 august 2011 la 11:30 - Raspunde

  Da. Nu mai omori pinguinii. Ideal e sa te faci de cacao doar in fata ta. Oameni prosti, cum sunt in multe cazuri administratorii de bloc, pentru simplu fapt ca postul se ocupa de obicei prin aruncarea pisicii.

  Pe parte cu pausalul e putin aiurea. Mi se pare normal ca oamenii sa-si citeasca contoarele pentru a nu exista discutii cu incarcarea.

  • Robin Molnar 10 august 2011 la 23:06 - Raspunde

   Da, la Petroșani plătim paușal, deși aveam contoare…

 2. Yamasha 10 august 2011 la 12:09 - Raspunde

  Exact aceeasi problema o am si eu, doar ca idioata de la intretinere nu stie ca noi nu mai suntem 4 in casa, ci 1 sau cel mult doi…e normal sa fie consum mai mic…cand nimeni nu sta sa consume.

 3. TNH 10 august 2011 la 13:54 - Raspunde

  În iulie, când am dus citirea la apometre, am constatat că nu am consumat nimic în ultimele 30 de zile. Explicația era simplă: tipul de la asociație îmi trecuse 14 mc (paisprezece metri cubi) în luna precedentă. Ca să nu fac scandal, am zis că poate am dus eu greșit citirea în luna iunie, că mi s-a mai întâmplat să greșesc. Ce mi se pare suspect de-a dreptul e că știu sigur că nu am greșit și nici nu e prima oară când sunt paranoică și verific de 7 ori cifrele.

  Mi s-a întâmplat de multe ori să mă pomenesc cu 12-14 mc pe lună, deși eu sunt una singură. Și în fiecare lună, cel puțin 15 zile sunt la serviciu, și în zilele alea nu consum apă decât ca să mă spăl, nu folosesc toaleta, nu fac mâncare, nu spăl vasele, nu spăl podeaua.

  Partea bună e că luna asta o să am de plătit doar gunoiul, femeia de serviciu de pe scară și cam atât.

  Dacă chiar ai consum mic, lasă-l așa. Mai bine consumi cât ai nevoie decât să te intereseze de ce crede lumea. Că mă gândesc că știe și tanti de la asociație că dacă nu te-ai spăla ai mirosi urât. Și dacă nu știe, înseamnă că nici nu se mai deșteaptă la vârsta asta.

  • Robin Molnar 10 august 2011 la 23:12 - Raspunde

   Just. Cred că s-a prins, că puțea a detergent de rufe și a gel de duș prin casă.

 4. Nelly 10 august 2011 la 15:27 - Raspunde

  Am auzit si eu pe cineva ca zice despre intretinere ca e mica!

 5. Ana 10 august 2011 la 16:57 - Raspunde

  Si eu am intretinerea mica pentru ultima luna (iulie). Da’ asta doar pentru ca am fost toanta si am uitat sa duc citirea la apometre. O sa “recuperez” la inceput de septembrie cand o sa se afiseze pentru august. Poate chiar mai mult decat in mod normal – saptamana trecuta iar mi-a pocnit o teava 🙁

  In mod normal consum mult insa – imi plac dusurile lungi si fierbinti.

  • Robin Molnar 10 august 2011 la 23:16 - Raspunde

   E bun așa, e o varietate mare de preferințe în discuție.

 6. Molnar Bianca-Andreea 11 august 2011 la 12:52 - Raspunde

  Cum sa lasi apa sa curga in nestire? lool revino-ti! Chiar iti pasa ce zic?

  • Robin Molnar 11 august 2011 la 22:57 - Raspunde

   =)) Da, evident. N-aș vrea să spună că fur apă sau ceva.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.