La naiba, dar sunt extrem de obosit

Nu pot să spun că fac ore suplimentare, sau că fac mai mult de 2 poate 3 pe săptămână, dar de la o vreme parcă sunt extrem, dar extrem de obosit. Și, no, vorbind cu mai mulți prieteni care toți lucrează la privat, ne-am dat seama că suntem foarte, dar foarte obosiți.

De exemplu, din cauza unui eveniment neprevăzut un prieten ține singur un lanț de farmacii, pe post de director/ șef/ etc. La ce harababură este în sistem, numai treabă ușoară nu este. Oricum, în zilele bune ajunge acasă pe la 16,30 – 17,00 aproape dărâmat, aproape leșinat de oboseală. Ajunge acasă, mănâncă ceva și se culcă, ca să nu se îmbolnăvească sau ceva.

Un alt prieten bagă muncă pe șantier ceva de speriat. Ajunge seara acasă, e semi-leșinat. Ia cina cu familia, se uită o jumătate de oră la televizor și pa, că și mâine e o zi. Sau, un alt prieten bagă de zor la un club și lucrează mult de noapte. Ajunge acasă și ziua de lucru este gata, că nu se mai poate, frate, nu mai merge, trebuie să și dormi. Plus că, no, i-a scăzut și salariul cu 25%, veste bună fiind că cel puțin încă trei săptămâni mai are de muncă.

No, noi ăștia, obosiții, are trebui să-i înțelegem pe acei bugetari relaxați care au program de serviciu (nu de muncă) până pe la 15,30 (adică program de gravide și lăuze). Numai că, vedeți voi?, nu o să se întâmple. Cine vrea bani să pună mâna să muncească serios și să nu mai frece gazul de-a-mpulea.

Nu, nu am niciun fel de milă față de ăia care plimbă hârtii. Nu am. Deloc. Îmi pare rău de unii pedagogi (unii sunt profesori), de unii medici, de unii militari (jandarmi, pompieri, etc) și de ăia câțiva funcționari care fac treabă (în general ăia de la ghișeu). Dar cam atât. Restul?

Restul să meargă în plm la muncă fiindcă nu se mai poate așa, nu mai merge. Producția industrială a crescut cu aproape 30% într-un an, salariile cam cu 0 – 5%. Facem un calcul simplu? Îi interesează pe nenorociții ăia că mai nou se muncește 6 zile din 7 (ca să fie sustenabil creșterea aia de 30%)? Nu, frate, nu îi interesează, fiindcă pentru ei salariul este un fel de ajutor social. Auzi, salariul se dă pe criterii sociale… Pfuai, mai bine tac, să nu fac naibii un atac de cord, de nervi.

2 Comentarii

  1. aNDRIIpOPA 22 octombrie 2010 la 10:09 - Raspunde

    Si ce "stimulente" iau prietenii tai? Stii tu, alea pe care finantistii le cer ca sa lucreze. Pun pariu ca stimulentul cel mai bun e chiar faptul ca au un loc de munca, chiar asa obositor cum e.
    Ai perfecta dreptate sa nu le tii partea, dar eu as merge si mai departe: daca nu le convine ca lucreaza (inca) sa-si depuna demisiile. Se vor gasi tineri absolventi de facultate, someri, care sa le preia sarcinile cu multa bucurie ca au gasit un job. Iar pentru functii de conducere, are Romania destui bursieri carora le plateste sau le-a platit bursele la studii in strainatate. Unde mai pui ca poate vin si cu suflu si mentalitati noi.

  2. Robin Molnar 23 octombrie 2010 la 08:11 - Raspunde

    [quote=aNDRIIpOPA]Si ce "stimulente" iau prietenii tai? Stii tu, alea pe care finantistii le cer ca sa lucreze. Pun pariu ca stimulentul cel mai bun e chiar faptul ca au un loc de munca, chiar asa obositor cum e.[/quote]
    Da, așa este. Chiar așa este.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.