Mi-ar trebui măcar 1,500,000,000,000 de dolari

Mi-ar trebui cam 1,500,000,000,000 de dolari ca să pot începe a avea destui bani pentru a face ceea ce îmi propun în viață.

O să ziceți că sunt dus cu pluta rău de tot, dar sunt dus într-un fel umanist, romantic și aventurier, o să vedeți.

În primul rând, cu vreo 150,000,000,000 de dolari aș face ordine în Sahara. O jumătate aș transforma-o în centrală solară, iar pe cealaltă jumătate aș trage o junglă mai deasă decât în basmele de groază ale papuașilor. Și aș face o autostradă de la Calafat la Johannesburg, prin Viena, Paris, Gibraltar, jungla din Sahara, Rezervația Naturală Africa Centrală și mai jos, spre sud…

Apoi, aș cumpăra Marea Caspică și tot ce-i în jurul ei, aș cumpăra Georgia și aș face canalul Marea Neagră – Marea Caspică și aș umple la loc marea aia secată. Bine-nțeles că pe fund vor fi autostrăzi submerse, căi ferate și chiar hoteluri, că așa vrea mușchiul meu poetic. Desigur, în jurul mării aș face o autostradă cu zece benzi, să se ajungă ușor de la un hotel de-al meu la alt hotel de-al meu.

Apoi, în Africa aș lupta contra foametei și aș înființa colonii de muncă: cei care muncesc în fabricile mele primesc locuință de serviciu, cu condiția să-și trimită copiii la școală, eventual la o școală înființată tot de mine. Și aș păzi coloniile astea, dar nu cu ăia de la Blackwater, că-s criminali mânjiți, ci i-aș păzi cu armata rusă.

După asta, ca să meargă civilizația mai bine, în toată Asia Centrală aș face agricultură modernă. Miliarde de hectare de porumb pot hrăni miliarde de guri, deci…

Apoi, aș trimite o sondă să aterizeze pe Soare. Ar fi mega-super-tare. Ne-ar trimite niște informații interesante, dar io aș vrea să văd filmarea cu asolarizarea (care ar fi termenul corect?) și poze dinspre soare spre univers, că un satelit nu se duce la fund, fiind prea ușor. Mi-ar plăcea să văd ce zice despre presiune, câmpul magnetic și tot. Dar cel mai tare îmi place ideea asta pentru că acum nu aveam uneltele necesare să preia asemenea informații, deci ar trebui să le inventăm…

Totuși, cea mai mare realizare a mea ar fi tunelul Glasgow – Quebec prin Islanda și Groenlanda. Evident, pe sub Oceanul Atlantic. Ținând cont că încă n-am banii ăștia și că o asemenea construcție ar dura minim 50 de ani, nu cred că voi apuca să-l și văd terminat. Orișicât…

În concediu m-aș duce într-o expediție la Polul Sud să-mi fac poze cu pinguinii și să le pun pe Facebook, mi-aș cumpăra un județ și aș face în el un oraș numai de intelectuali – într-un experiment social – că-s curios cât ar fi rata criminalității și ce alte dubioșenii sociale s-ar mai întâmpla pe acolo.

Din păcate, însă, după cum ne arată și Biserica Catolică, nu prea poți face mare brânză cu banii ăștia, că ei au banii ăștia și, iată, nu le ajung nici să-și plătească facturile la întreținere.

Voi câți bani vă doriți să aveți și de ce?

8 Comentarii

 1. tiberiur 06 septembrie 2012 la 21:16 - Raspunde

  Cea mai interesanta idee e cea cu experimentul social, eu m-am tot gandit la asta si rezultatele cred ca ar fi pe departe foarte interesante. Oricum un oras plin de intelectuali ar avea probleme la logistica, asta daca nu exista oameni intelectuali care sa efectueze si muncile de jos.

 2. joita lucian 07 septembrie 2012 la 15:36 - Raspunde

  Un adevarat Bataman..al planetei esti mare Robin..eu nici nu stiu sa citesc zerourile..la ce suma ai pus tu acolo!

 3. Nell 07 septembrie 2012 la 16:30 - Raspunde

  Esti un fel de salvator al planetei se pare…

  • Robin Molnar 17 septembrie 2012 la 08:52 - Raspunde

   Nu sunt, dar mi-ar plăcea să fiu. Desigur, după mintea mea…

 4. Laurentiu 08 septembrie 2012 la 16:16 - Raspunde

  Eu am nevoie de mai putin si nici n-am planurile tale, de salvator. Mi-ar fi necesari atatia bani (nu ma apuc sa fac calcule), incat poporul asta sa aiba o mentalitate de invingator si o gandire propice unei dezvoltari (stiu, sunt patriot).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.