O să le scriu factorilor de decizie până o să-mi curgă sânge din degete

Sunt un om mânat de o idee. Asta mă face deosebit de periculos. Iar ideea mea este simplă: trebuie să facem tot posibilul și imposibilul să nu ne mai învecinăm niciodată cu Uniunea Sovietică.

Asta înseamnă să-i sprijin pe ucrainieni. OK, nu am nicio problemă, oamenii au dreptul să decidă cum vor să trăiască, atunci când votul nu se face în prezența armelor.

Ideea mea, deci, este fixă și simplă: dacă trebuie să trimitem trupe până la Odessa, ar trebui s-o facem și pe asta. Dacă Moldova ne-o va cere, dacă și Ucraina ne-o va cere, cu atât mai bine.

Ideea mea fixă, simplă și cu implicații grave izvorăște din aceea că nicio țară direct vecină cu Uniunea Sovietică nu este cu adevărat independentă, nu este prosperă și nici sigură, alde Azerbaijan, Kazahstan et al.

De aceea, cred că istoria ne impune să acționăm în singura manieră care ne permite să ne păstrăm măcar bruma aceasta de independență națională pe care o avem acum, în principiu pentru că nu ne putem baza pe patriotismul și buna credință a aleșilor noștri.

Dumnezeu nu există, nu ne putem baza pe el. Și patriarhul Kiril al Moscovei tot de ortodoxie ține. Deci nu ne avem decât noi pe noi, oamenii, și nici ăia toți, că majoritatea sunt ignoranți, unii sunt de-a dreptul trădători (și permit desfigurarea statului național unitar cu steaguri în regiuni…) sau chiar anti-români.

Deci suntem câțiva, câteva mâini, câteva mii, care vedem dincolo de declarațiile îndulcite de la Moscova, dincolo de uniformele nemarcate și dincolo de prezent, suntem niște oameni care și-au asumat istoria și încearcă din răsputeri să n-o repete.

De aceea o să și scriu până îmi sângerează unghiile, cu speranța că poate mai mulți oameni îți vor deschide ochii, o să le scriu tuturor și o să sper chiar și-n ceasul al doilea (trecut de miezul nopții, adică) că ideile pe care le formulez vor putea schimba ceva.

Membrilor parlamentului european, exasperat de toată vrăjeala cu care ne tratează, le-am scris așa:

I am holding each MEP reponsible for the blood-shed

Dear MEP,

As Russian-backed unrest yields a fully-fledged civil war in Ukraine, I wanted to let you know that I am holding each and every one of you directly responsible for the bloodshed that is to come.

Not only you are failing to keep the peace in Europe (this concept inludes all the non-Eu countries on our continent), but you are failing to stand by the principles that bring us together, and this is next to be see during the upcoming elections.

There is no excuse for allowing the rise of a second and aggressive USSR. There is no excuse for allowing a XIXth century-type empire rise on our backs, just to come after us in a few decades, as expressed in 2011.

You should all be ashamed of yourseleves and you should all be ashamed of forcing us pay Russian gas with blood-stained money.

You didn’t even try to solve this, with such ridiculous list of undesirables.

You didn’t even try to save peace, involving in endless talks that produce nothing more that cowardice documentation.

Next time Russia backs some uprising, be it in Spain, Italy, France or UK, I am positive the results you got us these days will find you in a very fortunate situation.

Europe has died. Long live the Eastern Kalinigrad.

Disappointed in you all, not just in my representatives (I live in Cluj, Romania),
Robin Molnar

Iar președintelui Traian Băsescu:

Rugăminte fierbinte

În atenția domnului Traian Băsescu, președinte al României și al CSAT.

16 Aprilie 2014
Cluj-Napoca

Domnule președinte,

Cu deosebită considerație și cu un profund patriotism, vin în fața Dumneavoastră cu rugămintea de a face tot posibilul pentru a evita situația de risc național în care România s-ar învecina cu Uniunea Sovietică (de rit nou, actualmente Federația Rusă).

Istoria ne-a arătat că România n-a fost niciodată independentă sau sigură în directa vecinătate a URSS, de aceea vă rog, vă implor să luați toate măsurile diplomatice, militare și de orice altă natură pentru a evita o asemenea învecinare și vă rog să aveți în vedere inclusiv trimiterea armatei în Republica Moldova, cu îngăduința acestora, pentru a preveni o revenire a Rusiei la gurile Dunării..

Cu teamă pentru viitorul țării,
Robin Molnar

Istoria va consemna că, în timp ce unii așteptau nepăsători să ni se întâmple, alții au făcut tot posibilul să prevină.

4 Comentarii

 1. Xtall 17 aprilie 2014 la 13:07 - Raspunde

  Rusia lui putin si toate acțiunile care se petrec acolo tot pe oameni se bazează.
  Atat timp cât nu exista rusi ei nu se baga, lipseste motivul.
  Acceptând ideea aberanta ca sari cu armata, pe cine sari ? pe rusi sa-i salvezi de rusi?
  Esti sigur ca majoritatea populatiei asta vrea?
  Ca dacă nu vrea, pardon de expresie, ai b.lit-o cu B mare
  Eu mai mult prefer sa-i stiu afara decat sa-i bag in casa la mine ca sa am probleme cu ei cand nici nu ma astept

  • Robin Molnar 12 mai 2014 la 10:26 - Raspunde

   Nici măcar rușii nu iubesc Rusia atât de mult…

 2. ocsike 17 aprilie 2014 la 18:46 - Raspunde

  Sunt de acord cu xtall. Pe langa asta… moldovenii si restu de prin zona… tac chitic nu zic nimic… ne agitam noi mai mult. al nostru president se face ca i se scoala outzele. nu cred ca e cazu la nivel diplomatic. eu nu am o problema cu rusia sa fie. sa existe. sa aiba granite cu noi… cu moldovenii…problema va fi transata si rezolvata in alte cancelarii, noi nu suntem nici miezul din dodoasca si nici gaura din covrig.
  Eu am facut armata… dar nu vreau sa fiu chemat in armata sa ma lupt cu rusii, nici macar la vodka

  • Robin Molnar 12 mai 2014 la 10:23 - Raspunde

   Nu se pune problema mersului la oaste.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.