Zborul

Aseară, ca prin vis, parcă am zburat de la Cairo la Stockholm. Venisem de la Cluj doar într-o geacă și un tricou. De dimineață, în Petroșani a nins cu fulgi mari, stridenți, bogați și uzi. Am crezut că nu văd bine.

De fapt, când am ajuns, aseară, vremea era OK. Era genul ăla de răcoare în care îmi place să mă pierd prin colorata mulțime a urbei, pe înserat, în plimbări lungi și domoale, ca un fel de drumuri inițiatice. No, răcoarea asta proaspătă mi-a influențat dintotdeauna creativitatea, oferindu-mi o anume prospețime. Așa era și aseară.

M-am culcat târziu, înspre ora două, fiindcă sângele meu tânăr încă nu se așezase la loc umbrit și somnoros. Doar că, de dimineață, mama mă trezește foarte entuziasmată:

– Robi, trezește-te și uită-te cum ninge afară!

Mă trezesc, mă uit pe geam, mă bag înapoi în patul călduț, molatec și prietenos. Și mă ia și mai abitir așa un chef de dormit, ceva de speriat. Eu nu venisem la Polul Nord, ci la primăvară, la prospețime, la nou.

6 Comentarii

 1. claudia 03 aprilie 2010 la 10:14 - Raspunde

  Daca la trezire mirosea a cozonaci calzi, a lapte proaspat fiert, a miel inabusit, drob, si-alte bunaciuni Pascale, mai conteaza un amarat de fulg de nea? =)

 2. Mariuskl 03 aprilie 2010 la 15:03 - Raspunde

  Pff… si eu vroiam sa urc pana sus pe munte. Tinand cont ca nu am chiar cele mai bune ghete pentru urcari pe teren noroios, o cam las balta.

  Speram sa ajung prin valea jiului sa mai urc nitel pe munte ca din Timisoara nu am unde sa fug repede.

  • Robin Molnar 03 aprilie 2010 la 19:43 - Raspunde

   =D Hai că s-a mai îmbunat vremea. Mai ai o șansă. =D

 3. ocsike 06 aprilie 2010 la 14:49 - Raspunde

  Ioi, acu aflu că o nins sâmbătă dimineața, ce bine că in weekend dorm mai mult, chiar îmi luam brad de crăciun, pardon de paște, dacă vedeam cu ochii mei… =D

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.