Scrisoare Rector Universitatea Spiru Haret
From: Universitatea Spiru Haret <donotreply@spiruharet.ro>
To: *********@yahoo.com
Sent: Thursday, July 30, 2009 11:41:30 AM
Subject: Scrisoare Rector Universitatea Spiru Haret
Dragi studenţi şi absolvenţi ai Universităţii Spiru Haret,
Am asistat împreună, în ultimele săptămâni, la o campanie de denigrare şi abuzuri din partea Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, demers orchestrat părtinitor de către doamna ministru Ecaterina Andronescu.
Ne-am manifestat pe toate căile posibile, atât juridic, cât şi mediatic, profunda indignare şi regretul faţă de o astfel de abordare lipsită de orice fel de sens sau obiectivitate.
Universitatea Spiru Haret este o instituţie de prestigiu, recunoscută ca atare atât pe plan naţional cât şi internaţional. De partea noastră, în conflictul artificial creat de ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, stau deciziile judecătoreşti favorabile Universităţii, date de mai multe instanţe din România.
Stimaţi studenţi şi absolvenţi,
Dreptatea este de partea dumneavoastră şi a Universităţii Spiru Haret. Este important, în acest moment, să ştiţi acest lucru. Şi Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării o ştie însă, în acest moment, îi vine greu să accepte public acest lucru.
Diplomele absolvenţilor sunt perfect valabile şi nu pot fi anulate.
Precizăm că din punct de vedere juridic, diplomele sunt acte administrative, emise pe baza legii şi în aplicarea legii, fiind supuse regimului juridic reglementat prim Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ.
Din această cauză, diplomele nu pot fi anulate decât individual şi în condiţiile acestei legi, exclusiv de către instanţele de contencios administrativ competente.
Pe studenţii Universităţii Spiru Haret îi asigurăm că sunt în legalitate, formele de învăţământ fiind organizate în conformitate cu prevederile art. 60(1) din Legea învăţământului nr. 84/1995, republicată, care precizează: „Activitatea didactică se poate organiza în următoarele forme: de zi, seral, cu frecvenţă redusă şi la distanţă. Formele de învăţământ seral, cu frecvenţă redusă şi la distanţă pot fi organizate de instituţiile de învăţământ superior care au cursuri de zi”, iar art. 60(3) stabileşte : „Diplomele şi certificatele de studii eliberate de instituţiile de învăţământ superior, în condiţiile legii, pentru aceeaşi specializare sunt echivalente, indiferent de forma de învăţământ absolvită”.
Avem de partea noastră hotărârile judecătoreşti. Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării ignoră, în acest moment, deciziile instanţei.
Dumneavoastră şi noi ştim cât de mult aţi muncit pentru a vă asigura o instruire universitară, pentru a vă pregăti în specializarea pentru care aţi optat. Şi ştim cât de serioase sunt examenele la facultăţile pe care le urmaţi. Cei care afirmă contrariul o fac fie din reavoinţă, fie pentru a dezinforma.
În cazul în care cădeţi victima unor abuzuri din partea angajatorilor dumneavoastră, actuali sau potenţiali, trebuie să ştiţi că drepturile pe care le aveţi, în calitate de absolvenţi ai Universităţii Spiru Haret, nu pot fi anulate de ministrul educaţiei sau nesocotite prin deciziile manageriale arbitrare. Noi ştim care vă sunt drepturile şi vrem să fiţi şi dumneavoastră conştienţi de ele.
Pentru întrebări sau lămuriri, ne puteţi scrie la următoarele adrese de
e-mail:
- întreaba.ush@spiruharet.ro
- raspunsuri.ush@spiruharet.ro
- lamuriri.ush@spiruharet.ro
- legal.ush@spiruharet.ro
şi vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.spiruharet.ro
Preşedintele şi Rectorul Universităţii Spiru Haret
Prof.univ.dr. Aurelian Gh. Bondrea
Notele admin-ului:
- Scrisoarea nu este modificată în niciun fel (rog a se observa formatarea neprofesionistă a textului). Mai mult, problema se pune asupra calităţii actului educaţiei, ce s-o tot lălăim atâta? Da, diplomele pot fi revocate doar individual, la fel cum au fost şi date. Argumentul folosit în text este de-a-mpulea. "Proşti, proşti, dar mulţi" este apărarea juridică a USH?
- Mai mult, în text se spune aşa: "Formele de învăţământ seral, cu frecvenţă redusă şi la distanţă pot fi organizate de instituţiile de învăţământ superior care au cursuri de zi”", însă se uită următoarea precizare: acreditarea secţiilor de mai sus se face doar dacă secţiile de la învăţământul de zi sunt acreditate. Or, aici este problema, că nu sunt!
- Nesimţirea continuă cu: "„Diplomele şi certificatele de studii eliberate de instituţiile de învăţământ superior, în condiţiile legii, pentru aceeaşi specializare sunt echivalente, indiferent de forma de învăţământ absolvită”.". Pare corect, nu? Da, pare. Doar pare. Pentru că se uită nişte aspecte: echivalarea se face în anumite condiţii!
- Ideea este: ca să prostească lumea în continuare cel/cei care au făcut mesajul acesta iau pasaje din lege, care le convin lor şi le servesc pe tavă, uitând cu desăvârşire de pasajele care le sunt nefavorabile. Este ca şi cum ai minţi, fiindcă omiţi să spui tot adevărul.
- Luate individual articolele de lege nu au nicio valoare. De acea se iau în considerare în conjuncţie cu alte articole de lege, relevante pentru chestiunea în cauză. Deci nu, domnilor, nu. Nu ne luaţi de proşti. Încă sunt suficient de mulţi oameni în ţara asta care să aibe logică, inteligenţă şi bun simţ.
- Dacă este adevărat şi mesajul este pe bune, atunci vă faceţi vinovati de fapte extrem de grave, vecine cu subminarea autorităţii de stat, abuz de încredere şi alte asemenea.
Da, îmi menţin punctul de vedere: Cred că cei care au făcut studii la universitatea Spiru Haret la o specializare neacreditată nu ar trebui să aibe diplome. Punct.
Si eu sunt de parere cu tine.
Este si in Alba Iulia Spiru Haret (la distanta binenteles). Stiu si cum se dau examenele. Se afiseaza cu cateva luni pe net subiectele iar apoi vei gasi si rezultatele (pentru sa sunt grila)si se gaseste populatie care sa le rezolve. Examenele se dau pe calculator.
Deci sa nu ne mai intrebam cum de au iesit atatia studenti pe banda rulanta.
:s Da, dar 99% au pretenţia de oameni culţi, vorba aia, că mergeau la şcoală de 2 – 3 ori pe semestru… O facultate n-o faci în 20 – 30 de zile lucrătoare… :s
:cheer: sincer, ai idee, ai văzut ce indivizi scot, şi mai ales pe unde îşi fac veacul ?
nu cred că ai mai fi pus problema atât de blând.
E o tâmpenie …grupa mare, absolut incredibil ce se poate face.
:s Nu pot să spun că din 100,000 de diplomaţi 100% sunt de rea credinţă. Poate 99% sunt. Am pus problema mai blând pentru că mă gândesc la ăia 1%. Eu cu ăia mulţi am treabă. :s
@admin
Buna, in care conditii, te rog fii mai explicit, multumesc!
Citez:„Diplomele şi certificatele de studii eliberate de instituţiile de învăţământ superior, în condiţiile legii, pentru aceeaşi specializare sunt echivalente, indiferent de forma de învăţământ absolvită”.\”. Pare corect, nu? Da, pare. Doar pare. Pentru că se uită nişte aspecte: echivalarea se face în anumite condiţii!
=) Condiția principală este ca secția să fie acreditată iar forma de învățământ să fie și ea acreditată (adică secția de translatori, să zicem, să fie acreditată, pentru cursurile de zi, la fel cum și secția de fără frecvență, la aceeași specializare, să fie acreditată, dacă vrei să mergi la FF. =) Mai sunt câteva, dar îmi scapă, la ora asta. =)
Oricum, nu pune botul la ce spun ăia de la Spiru Haret. =) La privat nu te va lua nimeni (eventual te vor lua cei apropiați universității și atât), deci faci școala aia degeaba și pe bani mulți.
Eu m-am inscris la masterat in baza verificarii documentelor de studii (situatia cf.registru matricol), adeverinta valabila 12 luni (actualmente expirata) cf.Art.4 din metodologia OG10; ce statut prezent am?
Am facut sau nu ceva ilegal? In ce articol al OG10 ma incadrez, avand in vedere ca sunt inmatriculat in perioada 2005-2008, dar si absolvent licentiat admis la master, insa fara diploma la aceasta ora?
Ce demersuri legale pot intreprinde pentru clarificarea situatiei mele scolare, si posibilitatea de a urma cel de-al doilea an masteral?
Nu știu să spun. Dacă diploma de studii nu este recunoscută, nici diploma de master nu va fi recunoscută. Cred, habar n-am, că nu sunt din sistem.
as dori sa intreb persoanele in drept daca am intrerupt cursuriile universitatii, fiind in anul 3 de studiu ,daca mai pot relua aceste cursuri si ce trebuie sa fac in acest sens.Mentionez ca am fost inscris la facultatea de drept.
Va multumesc.
De ce nu întrebi la facultate?