Ținta lor este justiția

[Disclaimer: Gheruța mea mi-a spus că, în caz că ideea vi se pare prea paranoică, aceasta îmi aparține în totalitate mie. Adică, dacă ideea este genială, desigur că este a ei. Merit un os, nu-i așa, dragă?]

Să ne gândim la următorul scenariu. Dosarele unor grei se judecă pe la diverse curți de apel. Să dăm exemplu județul Hunedoara. Acum, apelurile – mai ales pentru spețele de corupție – se judecă la Curtea de Apel de la Alba Iulia.

În cazul reorganizării administrativ-teritoriale, județul Hunedoara ar trebui să aparțină de Țimiș, nu de Alba, ceea ce ar duce la necesitatea mutării unor dosare dintr-o parte în alta, ca să nu se judece procesele în unități administrative peste mână pentru cetățeni.

Putem oare presupune că anumite file sau dosare nu vor fi rătăcite? Sau că, din pricina asta, anumite dosare nu vor trebui rejudecate, eventual sistate – după o vreme – pe motiv de prescriere a faptelor?

6 Comentarii

 1. Xtall 11 aprilie 2013 la 10:02 - Raspunde

  Nu vor fi rătăcite 🙂
  Dar sunt șanse mari sa se prescrie la stilul cum se vor mișca

  • Robin Molnar 11 aprilie 2013 la 10:07 - Raspunde

   Ce te face să crezi că nu nu vor fi rătăcite?

   • Xtall 11 aprilie 2013 la 10:34 - Raspunde

    Experienta personala.
    (cunoști destul de bine o anumita poveste, ei bine nici măcar acum nu e finalizata 😛 de aia nici nu-ți pot da detalii, după atâția ani e încă la parchet, mersul lucrurilor fiind sa se ajungă in instanta, dar iți dai seama cam pe când se va ajunge acolo, cred ca nici n-o sa se mai știe de la ce a plecat)

 2. Joita Lucian 11 aprilie 2013 la 10:29 - Raspunde

  Nici prin cam nu imi trecea mie ca prin reorganizarea administrativa se tintea la Justitie!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.