Traficul de femei din China

OK, bag de seamă că sunt oameni care încă n-au citit cum este cu măreața patrie numită China. Sincer, ca și opinie personală, spun China și trag apa. Când îi aud pe câte unii cum o laudă și pun botul la ce văd la televizor, mă apucă turbarea multiplă.

China nu trăiește în economia reală, de aceea un apartament de lux costă cât un Logan. Mă rog, pe-acolo. China își exploatează copiii. Doar nu credeați că artificiile sunt făcute în fabrici cu muncitori calificați sau roboți? Nu, sunt făcute de copii, la lucru manual sau la muncă. La fel, ciupercile din conserve și alte asemenea.

În loc să le mănânce ei, le dau la export. Și, fără să exagerez, 75% din țară este săracă lipită. Sărăcia este cruntă. Să n-aud că ei fac rahatul praf, că nu e așa! Dar, să nu divaghez. Am văzut că multă lume n-a citit articolul următor. L-am primit pe e-mail, prin grupul Pro-Unire, de la domnul N.D. Rusu.

FEMEI DE VINZARE

In ultimele saptamini ne-au atras atentia citeva titluri din presa internationala privind un subiect parca ireal – femei de vinzare. Genocidul impotriva fetitelor nenascute a rezultat intr-o penurie atit de acuta de femei in China incit femeile tinere necasatorite se vind. Un articol recent publicat in revista americana online breitbart.com relateaza ca de citiva
ani incoace tinere nord coreene refugiate in China au devenit o comoditate care se vinde si se cumpara.

N.Korean women up for sale in China. Traficul incepe la granita cu Corea de Nord unde granicerii nord coreeni vind femeile tinere la un pret de pina la $150. Pretul final ajunge pina la $1.500 de persoana iar cumparatorii in marea lor majoritate sunt tarani chinezi necasatoriti.

Fenomenul cumpararii de femei nu e chiar nou, relateaza observatorii, dar in ultimul timp a devenit tot mai vizibil si prevalent iar preturile cresc, reflectind penuria crescinda de mirese pentru barbatii chinezi. Se estimeaza ca in China in prezent sunt 32 de milione de barbati de virsta casatoriei carora le lipsesc miresele din cauza penuriei de femei. In plus, intr-o prelegere tinuta in August 2009 la Congresul Mondial al Familiilor, Steven W. Mosher, expert in demografia chineza si autor al bestsellerului Population Control: Real Costs, Illusory Benefits (2008), (Controlul Populatiei: Costuri Reale, Beneficii Iluzorii) afirma ca la ora acutuala 8 milioane de barbati adulti chinezi traiesc ilegal in Siberia unde au migrat in nadejdea de a-si afla sotii.
 
China practica o politica de repatriere a refugiatilor nord coreeni, cu exceptia femeilor tinere care nu sunt extradate ci devin victimele traficului de femei. Se estimeaza ca in China traiesc ilegal zeci de mii de refugiati nord coreeni dintre care 80% sunt femei. Dintre acestea, 90% sunt vindute traficantilor de femei care apoi le vind mai departe barbatilor fara neveste. Daca barbatilor nu le plac nevestele care si le cumpara, le vind mai departe la un pret mai ridicat. Au fost raportate cazuri de femei vindute de chiar sapte sau opt ori. Femeile nevindute sunt fortate sa se prostitueze sau sa participe in productia de materiale pornografice online.

Copiii femeilor vindute sufera si ei deoarece guvernul chinez nu recunoaste copiii ale caror mame nu sunt inregistrate oficial iar astfel copiii ramin, la nivel oficial, fara nationalitate sau parinti. Pentru inregistrarea copiilor femeilor neinregistrate se percep amenzi exorbitante.

Crestinii sud coreeni se implica in rascumpararea femeilor de vinzare. Le rascumpara pe bani si le aduc in Corea de Sud unde le faciliteaza integrarea in comunitatile crestine si adaptarea lor la o viata de demnitate umana.

Cum s-a ajuns la situatia aceasta atit de tragica? Motivul principal e evident – avortul, in special cel facut selectiv pe baza de sex. Un motiv in plus e si preferinta traditionala a parintilor chinezi pentru baieti. La asta se adauga si politica oficiala si coercitiva a statului chinez care nu permite cuplurilor sa aibe mai mult de un copil, preferabil un baiat. Cazuri extreme de fetite ucise dupa nastere doar pentru ca s-au nascut fetite au fost si ele raportate destul de frecvent. De multe ori omuciderea fetitelor nascute s-a facut pentru a se asigura conformarea la politica stingenta de reducere a populatiei promovata de guvernul chinez incepind cu anii 70. Pentru cei interesati de acest subiect sugeram Matthew Connelly, Fatal Misconception – The Struggle to Control World Population (2008) (Misconceptie Fatala – Lupta pentru Controlul Populatiei Mondiale)

Stiri similare au aparut recent si in Los Angeles Times. In anumite parti ale Sudanului femeile se vind in casatorie, dar nu pe bani ci pe vite. Cu cit a tinara e mai inalta cu atit pretul ei in vite e mai ridicat. Fetele scunde se vind cu un pret la intre 5 si 20 de vite, iar cele inalte la un pret de intre 60 si 100 de vite

No, sper că v-ați lămurit.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.