Legat de struguri
De ce strugurii verzi sunt numiţi albi iar cei albaştri sunt numiţi negri? De ce nu le spunem pe adevăratele culori? Că deh, alb nu e verde şi nici invers. Cum s-a ajuns la norma asta?
De ce strugurii verzi sunt numiţi albi iar cei albaştri sunt numiţi negri? De ce nu le spunem pe adevăratele culori? Că deh, alb nu e verde şi nici invers. Cum s-a ajuns la norma asta?
© 2007 - 2009 - Robin Molnar
Designed and Developed by Skat Design
Da\’ ai şi tu nişte probleme existenţiale…
😆 Poţi să-mi spui \”mă\” că ne tragem de şireturi. 😆 Da, am, mă. 😆
Mă gândesc la două explicaţii:
1. Albi e un cuvânt mai scurt de cât verzi, iar negri e un cuvânt mai scurt decât albaştri.
2. Ca să fie accentuată diferenţa dintre soiuri. Una e să ai soiuri verzi şi albastre, alta e să fie albe şi negre.
Dacă mai am idei, revin.
😆 La asta mă gândeam şi eu, dar, totuşi, nu reflectă adevărul. 😆
Cred ca tine de simbolistica si simplitate.
Alb simplu, sec, negrul mai complicat,bogat
😆 Cred că te referi la vin. 😆
Nu neaparat 😀 (sos alb)
albul nuanţează, secul ceva ..slab usor
😆 Oh da, sos alb… delicios. 😆