Cu cuțitul la os în compania autorului și a unui grup de orbi – teatru

Cu cuțitul la os în compania autorului și a unui grup de orbi este o piesă de teatru scrisă de Dan Lungu și Iosif Naghiu, pe care am avut șansa de a o vedea la Festivalul național de teatru pentru liceeni Viceversa sub regia lui Gabriel Claudiu Petre.

Piesa în sine este un fel de comedie grotească, cu niște faze de am crezut că behăi de râs. Astfel piese începe lejer cu aducerea unor “orbi” ce stau pe niște scaune pe scenă, povestind și revoltându-se că au fost aduși la teatru, nu la film.

Dar nu vă grăbiți, că absurdul de fapt acum abia începe, după cum bine se spune și în piesă: “în materie de absurd, avem o tradiție”. După care, având orbii, ajungem și la partea cu cuțitul la os, cu doi îndrăgostiți ce aveau o conversație de genul:

– Simt cum îmi cresc unghiile de emoție (dor).

– O să-mi zbor creierii de dor(ul tău).

– Ești frumoasă ca o pajiște plină de urmele copitelor.

Mă opresc aici cu citatele, fiindcă nu vreau să vă stric plăcerea de a râde intelectual, carnal și animalic pe așa o piesă simpatică.

Vizavi de reprezentație, pot spune că a fost bună spre foarte bună, de-a dreptul explozivă pe alocuri, iar personajele principale erau extrem de puternice scenic. Și în timp ce actorul principal trăia rolul cu un patos crescut, actrița principală a dat dovadă de o anume candoare incredibilă, astfel încât n-am reușit să-mi dau seama dacă doar își joacă rolul, sau chiar așa este ea.

Vă recomand s-o vedeți, mai ales că nu durează mult. Plus că are un final mai de grabă inedit…

* Citat aproximativ din memorie

Cu cuțitul la os în compania autorului și a unui grup de orbi, de Dan Lungu și Iosif Naghiu, regia Gabriel Claudiu Petre, la Festivalul național de teatru pentru liceeni Viceversa

Cu cuțitul la os în compania autorului și a unui grup de orbi, de Dan Lungu și Iosif Naghiu, regia Gabriel Claudiu Petre, la Festivalul național de teatru pentru liceeni Viceversa

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.