Our Body

  • Nu este nevoie să fii doctor, ca să realizezi că omul acesta a fost fumător, sau că a trăit într-o zonă poluată, culoarea plămânilor nefiind cea naturală, aceștia prezentând depuneri de cenușă tabagică, sau de aerosoli rezultați din #poluare. #humanbody #ourbody #viataincluj #iuliusmall #cluj
  • Eu sunt genul de mamut care leșină atunci când vede sânge. Dar în seara aceasta am fost la expoziția "Our Body" de la #iuliusmall din #cluj și nu am văzut nimic grețos sau dezgustător! Ca atare, dacă doriți să învățați mai multe despre oameni și despre voi, vă recomand să mergeți! La fața locului, am constatat că, pur și simplu, copii sunt fascinați!
  • În momentul în care îți dai seama cât de fragili suntem, și că oasele craniului sunt foarte subțiri, atunci realizezi care este valoarea educativă a expoziției #ourbody. #viataincluj #cluj #iuliusmall
  • Expoziția #ourbody este organizată în săli, în fiecare dintre acestea fiind tratat câte un sistem biologic (osos, nervos, circulator etc), și în fiecare sală expozițională se află studenți la medicină care să ne detalieze ceea ce vedem. #viataincluj #iuliusmall #cluj
  • Ca și în cadrul expoziției #humanbody, la #ourboy exponatele erau puse în poziții naturale, ușor de studiat, fără a fi grețoase sau nedemne. #viataincluj #iuliusmall #cluj

Vineri seara am fost la expoziția Our Body, despre care am mai scris, și care îi este asemănătoare, dacă nu chiar identică, mult mai celebrei, dar nu mult mai informativei expoziții The Human Body, pentru care m-am deplasat până la București, ca să o văd.

Din fericire, expoziția Our Body a venit la Cluj și poate fi vizitată la Iulius Mall până la finele lunii Octombrie, intrarea făcându-se pe aleea dintre scările de la intrare și covrigăria (simigeria) de lângă stația de transport în comun. Sau, desigur, puteți întreba la biroul de informații, așa cum am făcut și eu.

În principiu, datorită tehnicii de conservare – numită plastinație – exponatele par mai de grabă din plastic, decât din carne, ceea ce le face să nu fie nici grețoase, nici deranjante în vreun fel, lucru care i-a încântat mai ales pe copiii pe care i-am văzut pe acolo și care în niciun fel nu păreau deranjați de ceea ce vedeau, ba chiar din contră, erau entuziasmați și plini de o curiozitate efervescentă.

Mai mult, pe lângă calitatea bună a exponatelor și a explicațiilor oferite vizitatorilor, în fiecare sală a expoziției (în fiecare sală se tratează aspecte diferite ale anatomiei: sistemul osos, sistemul circulator, sistemul nervos etc) se află studenți la medicină, care oferă explicații umane la orice întrebări ați avea.

Asta ca să nu mai spun că, fiind frumoși, informați și tineri, creează o interacțiune plăcută, de-a dreptul încântătoare (și nu exagerez cu nimic), extrem de potrivită pentru această incursiune în cunoaștere, ca un fel de drum inițiatic propriu, c-un capăt ce duce la auto-cunoaștere, în care eu-ul, ego-ul, se contopește cu ceea ce suntem, sau nu suntem, ca oameni.

Ca atare, vă recomand să mergeți și să vizitați expoziția pentru că – vă spun cu mâna pe inimă – să tai un porc, un animal sau o pasăre este cu mult mai grețos decât ceea ce urmează să vedeți. Deci, dacă ați participat vreodată la vreo tăiere de porc sau de vițel, la expoziția Our Body chiar n-are ce să vă șocheze!

În fine, în cadrul expoziției Our Body fotografierea este interzisă și, din respect față de semenii expuși, telefoanele trebuiesc închise. Astfel, fotografiile pe care le vedeți au fost făcute cu permisiune și însoțire, pe baza invitației de blogger, într-o zonă limitată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.