Aventuri la găzduit

De când am blog, și imediat sunt trei ani (apopo, cum a zburat timpul), am pățit de toate, absolut de toate, de la hackul turcesc pățit taman în sfânta zi de Înviere, în 2009, la căderi grave datorate unui atac puternic împotriva companiei de hosting (DDoS), cea ce îmi oferea găzduire web, la te miri ce chestii care mai de care mai dubioase (de exemplu, mă jucam eu cu fișierul .htaccess și se mai strica câte ceva).

Totuși, de departe, cea mai frustrantă chestie a fost prin 2008 când lucram ceva la site și am pus site-ul offline, făcându-l indisponibil vizitatorilor. Chestia asta se face modificând undeva o valoare din 1 în 0. No, îmi termin eu treaba și, culmea culmilor culmilor răpciugoase a ghinionului, mi-a căzut internetul direct din ISP, defecțiunea durând mai multe ore.

Cum ar veni, aveam web hosting, aveam site, aveam de toate, dar nu schimbasem o valoare, una singură, din 1 în 0 adică așa: $offline=1 în $offline=0 într-un fișier de configurare. Vă dați seama că am făcut spume multiple și că m-am dus la un prieten ce avea alt ISP ca să-mi refac site-ul.

Evident, prietenul acela râdea și cu fundul de mine când i-am zis ce am pățit. Sigur, ne-am distrat copios, apoi, când mi-am dat seama că dacă internetul cădea doar cu vreo trei secunde mai târziu, site-ul mergea strună.

Asta este, așa s-a întâmplat atunci. Acum… Acum am 2 conexiuni diferite, în speranța că măcar una va merge. La fel, serverul meu are 2 conexiuni diferite. Mai cade el, nu zic nu, dar asta se întâmplă din alte motive pe care, evident, nu le voi divulga.

De asta spun, redundanța conexiunilor și a copiilor de siguranță este mama succesului. Am văzut-o în numeroase ocazii.

Prin acest post particip la concursul Aventuri la gazduit. Detalii pe blogul Top Level Hosting.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.