Email gratuit versus email profesional

Eu folosesc atât conturi de e-mail gratuite (Yahoo! şi Gmail) cât şi plătite (robintel.ro) sau private (de la muncă). Comunic mult şi des prin e-mail, acesta devenind o adevărată unealtă de producţie. Felul în care le îmbin îmi permite să folosesc avantajele primelor două categorii enunţate mai sus (cel privat îl folosesc exclusiv în interes de serviciu).

În principiu dacă nu ai mult de comunicat în materie de transfer de documente, programări, întâlniri şi alte chestii specifice de birou, este suficient un cont de e-mail gratuit. Desigur, dacă vorbim despre o afacere atunci este necesar ca aceasta să aibă un cont plătit (sau mai multe, după caz), de genul: contact@denumirea-firmei.ro. Nu voi accepta să colaborez (când vorbim de sume de bani ce depăşesc 100 de lei) cu o companie care nu are domeniu propriu. Dacă eu am, la nivel de blogger, cred că şi ei pot să aibă, că au un buget de online mai mare ca mine.

Aici intervine Hostway, prin intermediul serviciului Hosted AXIGEN. Axigen este un serviciu de mesagerie (e-mail, dar şi chat sau instant messaging) foarte avansat ce permite lucrul cu grupuri, calendare şi aşa mai departe, adică tot ceea ce este necesar pentru buna funcţionare a companiei şi pentru alocarea eficientă şi productivă a timpului petrecut de angajaţi la serviciu. Din acest punct de vedere cred că este un pic mai bun decât Microsoft Exchange (serviciu concurent) pentru că pe mine mă înnebuneşte felul cum îşi ia mesajele de pe server (pe bune, în două etape, creşte la 98% şi apoi scade la 50%).

A, am pecizat că este dezvoltat de către o companie românească? Deci da, şi noi putem face lucruri de calitate. Vorbind de lucruri de calitate, acest articol este scris pentru SuperBlog 2009 (domnilor organizatori aveţi nişte e-mail-uri de la mine!).

2 Comentarii

  1. Andreea 27 octombrie 2009 la 07:56 - Raspunde

    In continuare vad, in fiecare zi firme mari Din Romania, care au pe cartea lor de vizita inscrise adrese de email gratuite gen yahoo, gmail. Cat \”profesionalism\” 😛

    • Robin Molnar 27 octombrie 2009 la 17:59 - Raspunde

      👿 Da, sunt profesionişti rău! Că n-au 50 – 100 de euro pe an pentru hosting şi asistenţa tehnică necesară… 😆

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.