Laptop pentru doamna mea

Dragă, fiindcă te iubesc, pentru tine am ales un laptop uşor, precum numai tu ştii să îmi faci zilele. Şi pentru recunoştinţa şi dragostea ce o nutresc pentru tine dă-mi voie, ca măsură reparatorie, să-ţi porpun ceva ce te va satisface pe deplin.

Ştiu că data trecută am fost un pic rău, un pic mai macho decât atunci când sunt cu tine. Fără tine nu pot fi perfect, fără tine viaţa mea e goală precum o ştire seacă într-un ziar de doi bani. Ştiu că am greşit. Trebuia să scriu ce ţi-aş fi luat ţie întâi şi doar apoi mie, pentru că aşa este, şi tu m-ai învăţat aceasta: în dragoste celălalt este cel mai important.

Pentru tine, minunea zilelor mele şi demonul nopţii, pentru tine înger de zâmbete şi lac de priviri drăgăstoase, doar pentru tine, am ales un laptop Asus EEEPC901-W016. Ştiu că nu te pricepi la calculatoare, la fel cum nici eu, iniţial, nu ştiam nimic despre iubire. Dar tu, luându-mă de mână, m-ai condus în minunata lume a femeii, a misterelor, a erotismului, a încrederii reciproce. Atât de multe mi-ai arătat, o, dragă, încât nu am cum să nu mă simt copleşit şi complet. Şi mândru!

Acum este rândul meu să te ajut să pătrunzi în lumea simplă a laptopurilor, a calculatoarelor. Ştiu că nu se poate compara cu cele ce mi-ai oferit, ştiu aceasta, dar simt nevoie să încerc să mă revanşez faţă de tine. Ştiu, ştiu că nu este necesar, pentru că tu mă iubeşti necondiţionat şi mă accepţi aşa imperfect cu sunt. Dar fă-mi bucuria de a mă lăsa să încerc. De fapt tu îmi faci toate bucuriile.

În primul rând acest laptop este unul extrem de uşor şi nici nu se poate altfel, pentru că nu aş vrea ca acesta să-ţi influenţeze graţioasele mişcări care, precum un balet, îmi umple ochii cu o bucurie de nedescris. Tu toată mă umplii de bucurie! Trebuie să fie uşor, pentru că mereu mereu, noi, printre nori, ca nişte flori duse de vânt vom alerga, c-acest Pământ, nu e de-ajuns.

Pentru a ta înveselire acest laptop are un procesor la 1,6 GHz suficient de performant încât să facă faţă tuturor cerinţelor tale. Fie că te uiţi la filme romantice ca tine, fie că asculţi muzica ta preferată care a ajuns să-mi trezească ecouri în suflet, semn că devenim, încet – încet una şi aceeaşi fiinţă, fie că doar stăm de poveşti pe messenger sau fie că doar cauţi o reţetă, ceva, pe net, acest procesor nu te va dezamăgi.

Şi fiindcă tot am spus de reţete, of, Doamne, cu câtă atenţie pregăteşti tu ceva drăguţ şi bun în fiecare seară, de parcă fiecare zi împreună ar fi cea mai frumoasă sărbătoare. Câtă atenţie la detalii şi, da, câtă atenţie la sentimentele mele arăţi!

De aceea trebuie să-ţi mărturisesc faptul că şi acest laptop este făcut cu atenţie la detaliile simple. Display-ul de 8,9 inci este suficient de mare încât să nu-ţi scape niciun detaliu. Niciodată nu ţi-a scăpat vreunul şi ştiu că nici de-acum încolo nu-ţi va scăpa.

Un alt detaliu ar fi că are un hard disk de 20GB. Ştiu că pentru tine este suficient, deoarece eşti o femeie ordonată şi ştii întotdeauna unde şi ce ai pus. Mai mult chiar, ştii unde şi ce am pus eu. Ţi-am mărturisit vreodată cât de mult mă ajută aceasta? Ţi-am mărturisit vreodată cât de fericit sunt alături de tine?

Da, ştiu, zâmbeşti. Ştii deja toate acestea pentru că pentru tine sunt ca o carte deschisă. Iar eu mă bucur. Vreau să fiu ca o carte deschisă faţă de tine, cea care mă iubeşte cu adevărat. Vreau să fim, pentru noi, ca o carte deschisă pe care să o scriem împreună, pe care să o citim împreună, ca un roman de dragoste pe care să-l trăim împreună.

Şi pentru că am nevoie de tine, de fiinţa ta, de tot ceea ce însemni tu pentru mine, şi pentru chipul tău care-mi oferă cea mai dulce alinare, în toate momentele, acest laptop are o cameră web de 1,3 mega pixeli, ca să te pot privi, mereu mereu, prin internet, atunci când avem 5 minute libere la servici, sau când eşti acasă iar eu nu şi când dorul de tine devine de-a dreptul insuportbil şi simt nevoia să te privesc, fie doar şi pentru o clipă.

Cu câtă naturaleţe îmi bucuri ochii şi inima cu părul tău un pic răvăşit, asemeni unui înger proaspăt trezit din somn, asemeni unui îngeraş rebel şi mai frumos decât însăşi lumina din care a răsărit şi pe care o pot percepe ceilalţi.

Mă bucur că putem fi mereu aproape, chiar şi atunci când nu suntem unul lângă celălalt, la doar un click depărtare, prin internet. Iar pentru aceasta acest laptop are o placă de reţea bună. Şi pentru că ştiu că nu îţi plac firele, fiindcă se încâlcesc mereu, pentru tine acest laptop are şi o placă de reţea şi internet fără fir. Vezi dragă, până şi acest vis ni s-a împlinit, să fim mereu împreună, oriunde şi oricând.

Eşti mai frumoasă decât orice vis al meu, mai bună decât orice speranţă, motivul pentru care trăiesc într-un prezent mereu iubitor, într-un prezent veşnic şi atemporal, un prezent care, pentru noi, durează dintotdeauna şi va dura în veci. Pentru că cele ce ne leagă sunt mai dăinuitoare deât însuşi timpul. Şi te iubesc şi pentru aceasta.

Şi chiar dacă acest laptop are de toate, nu poate fi complet, nici el, fără atingerea gingaşelor tale degete care neostenit îmi mângâie fiinţa, îmi mângăie sufletul, acele mâini minunate care instant îmi alungă temerile şi oboseala.

Ştiu că unele promisiuni nu pot fi făcute dar pot să îţi promit să te privesc mereu cu aceiaşi ochi cu care te privesc acum. Pentru că te iubesc foarte mult, mai mult decât am sperat vreodată, mai mult decât am crezut vreodată că este posibil.

Cred că acest laptop va fi pe gustul tău şi chiar dacă am scris acest articol în cadrul concursului SuperBlog 2008 ştii prea bine cât de adevărate sunt sentimentele mele pentru tine, ştii prea bine cât de mult zâmbesc doar gândindu-mă că tu exişti în viaţa mea. Ştii prea bine că noi transformăm ziua în dimineaţă iar noaptea în zi.

Sper doar ca într-o zi să ajung să ştiu şi eu la fel de multe ca şi tine. Dar eu sunt muritor iar iubirea ce-o port pentru tine, iubirea care răsăreşte din tine, tot frumosul tău nemărginit, este veşnic.

Îţi mulţumesc că m-ai adus un pas ami aproape de nemurire. Fără tine aş fi doar un animal inteligent. Acum sunt om. Te iubesc mult drag mea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.